HKK Grude-HKK Posušje 69:65

HKK Zrinjski, HKK Grude, KK Posušje
U jednoj odličnoj utakmici, Posušani su bolje ušli u utakmicu i u početnom periodu imali su plus 6. Nakon toga, grudska rapsodija, zbog koje momčad Posušja nije uspjela zabiti 5 minuta, i Grude zasluženo dobivaju prvu četvrtinu rezultatom 17:16.

Početak druge nije naslućivao da će Posušje otići na poluvrijeme s plus 9, što se ipak dogodilo. Gruđani su kolektivno ušli u crni niz promašaja, što su gosti znali kazniti. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 29:38 za momčad Posušja. Na poluvremenu, Lončar radi određene izmjene i pametnim potezima budi momčad, koja u utakmicu, u nastavku ulazi bolje i pametnije.

Na krilima sjajnih Ivana Šuška i Luke Vranješa koji su postigli po 15 koševa, i uz 3 trice kapetana Marka Vranješa, Grude dolaze do velike pobjede koja ih ostavlja u igri za najbolja mjesta, odnosno sam vrh.

Osim spomenutih, doprinos pobjedi dali su Željko Leko s 8 koševa, Nikola Andrijanić sa 7, Tihomir Vranješ sa 6, Stipe Brzica s 5, te Ivan Palac s 4 postignuta koša.

Ovom pobjedom, Gruđani su sezonu zaključili na trećem mjestu, i još jednom dokazali da su uz Vitez najbolja momčad košarkaške lige Herceg - Bosne.

BOBOSKA.COM