HKK Brotnjo pobijedilo Busovaču

SKK Student, HKK Brotnjo, HKK Brotnjo, kk busovača
Čitlučani su sinoć u Gradskoj športskoj dvorani pobijedili KK Busovača rezultatom 81:61 u zaostaloj utakmici 10. kola. Utakmicu koja se prvotno trebala odigrati početkom veljače obje momčadi su otvorile dobro pa je nakon deset minuta igre Brotnjo imalo svega dva poena prednosti (19:17).  No, zahvaljujući odličnoj igri u drugoj četvrtini prednost Brotnja se popela na 41:24 i Brotnjo je na poluvrijeme otišlo sa 17 poena razlike.

Budući da su se gosti iz Busovače sa odmora vratili kao preporođeni, najbolje se to osjetilo na šutu za tri poena Nedima Bejtića, prednost Brotnja se brzo počela „topiti“. Serijom 7-0 Busovača je smanjila zaostatak, a gostujućim igračima na ruku je išlo i ne igranje Leske i Planinića. Bez dvojice igrača iz startne petorke Brotnjo je imalo manje rješenja u napadu što je Busovača iskoristila i dvije minute prije kraja treće četvrtine uspjela doći na svega šest poena zaostatka (49:43).

Potpuni povratak gostiju u utakmicu spriječio je Dejan Marković koji je postigao osam poena u nizu za domaću momčad. Marković je četvrtinu zaključio pogodivši težak šut za tri poena sa istekom vremena i donio Brotnju prednost 54:45, nakon čega je Brotnjo u posljednjih deset minuta ponovno odigralo dobro, a priliku su dobili i mladi igrači Brotnja.

HKK Brotnjo – KK Busovača 81:61(19:17, 22:7, 13:21, 27:16)

HKK Brotnjo: Ćavar 2, Bubalo 6, I. Marković 6, D. Marković 22, Buntić, Barbarić 5, Galić16, Ivanković, Bevanda16, Volarić 4, Buljan 4, Planinić. Trener: Josip Dugandžić.

Fotografije možete pogledati OVDJE.

Citluk.ba