HERCEGOVAČKI DVOBOJ Bogdanović slavio protiv Zupca

Bojan Bogdanović
AP Images

I na samu Novu godinu smo imali hrvatski dvoboj u NBA. Nakon poraza od Phoenix Sunsa Darija Šarića, Utah Jazz i Bojan Bogdanović su došli na megdan LA Clippersima i Ivici Zupcu. Ovaj put je Jazz bio uspješniji te je sa 106:100 donio sebi treću pobjedu, dok je Clippersima nanio drugi poraz.

Egal je u utakmici trajao tek kroz prvu polovicu prve četvrtine, a onda slijedi odvajanje Jazza preko sjajnog Mikea Conleyja. Išla je razlika i do 20 poena prednosti za Jazz, a pokušaj preokreta Clippersa u posljednjoj dionici samo je smanjio razliku na konačnih šest poena.

Conley je vodio Jazz s 33 poena i sedam asistencija, 14 uz 11 skokova je dodao Derrick Favors. Bojan Bogdanović je imao novu lošu šutersku večer s 3/12 za šest poena i tri skoka za 33 minute. Kod Clippersa je Kawhi Leonard zabilježio 20 poena, 16 skokova i devet dodavanja. Ivica Zubac je za 14 i pol minuta ubacio 12 poena (5/8 iz igre) uz dva skoka.

S dobri partijama nastavljaju i Phoenix Sunsi koji su zahvaljujući ključnim poenima Chrisa Paula nanijeli 106:103 poraz Denver Nuggetsima. Kod Sunsa je Dario Šarić odmarao, a poeni su ravnomjerno raspoređeni pa su Ayton i Booker zabili po 22, dok je Paul ubacio 21.