HERCEGOVAČKI DERBI Široki preko Zrinjskog do uvjerljivih bodova

HKK Široki
HKK Široki

HKK Široki je svladao momčad HKK Zrinjski rezultatom 99:85 u GSD Pecara.

Najefikasniji u domaćim redovima bio je Luka Božić s 21 košem, dok je kod gostiju 24 koša imao Mile Čović koji je dodao još i 16 skokova.

Trener Širokog Danijel Jusup izrazio je zadovoljstvo pobjedom, ali je imao zamjerke na određene dijelove igre.

"Mislim da smo u prvom poluvremenu, a posebno u drugoj četvrtini bili dosta agresivni i pretrčali Zrinjskog. Međutim, došlo je do nekog opuštanja u trećoj četvrtini gdje su oni odigrali angažirano i smanjili na neku razumnu razliku. Uglavnom smo kontrolirati rezultat cijelu utakmicu, ali nisam zadovoljan s nekim stvarima u igri i to ćemo morati popraviti za sljedeću utakmicu", kazao je Danijel Jusup za Fenu, trener HKK Široki.

Trener Zrinjskog Neven Nikolić čestitao je Širokom na pobjedi i rekao kako se njegova momčad dobro prikazala u nekim dijelovima utakmice.

"Čestitam Širokom na zasluženoj pobjedi. Mi smo imali razdoblje dobre igre, ali i neke crne rupe zbog kojih se protivnik rezultatski odvojio od nas. Imali smo samo sedam igrača u rotaciji i osjetio se umor i iscrpljenost. Pali smo fizički u nekim trenucima i to je Široki kaznio. U nedjelju igramo protiv Leotara, imamo sedam dana za pripremu i pokušati ćemo iznenaditi velikog favorita", naglasio je Nikolić nakon utakmice u Širokom Brijegu.

U sljedećem kolu Široki igra u gostima protiv Radnika, a Zrinjski će ugostiti Leotar.