Gruđani definitivno odustali od Lige 14

HKK Zrinjski, HKK Grude
U obavijesti o odustajanju od natjecanja u prvenstvu, poslanoj na adresu KS-a BiH,...

...a koju je potpisao predsjednik Upravnog odbora kluba Srećko Mikulić, navodi se: “Nakon održavanja niza sastanaka UO-a KK Grude, analize financijskih potreba i mogućnosti za nastupajuću košarkašku 2010./2011. sezonu, na posljednjem od njih, održanom 27. kolovoza, s žaljenjem smo donijeli zaključak da KK Grude nije u mogućnosti osigurati financijska sredstva za nastup u prvenstvu BiH. Stoga je UO KK Grude na istom sastanku, vodeći se člankom 65. Propozicija natjecanja u sezoni 2010./2011., s žaljenjem donio odluku o nenastupanju u prvenstvu BiH 2010./2011.” Iako je postojala određena nada, ništa se važnije u međuvremenu nije dogodilo kako bi Upravni odbor kluba promijenio odluku donesenu na sastanku održanom u petak.

- Grude su relativno financijski stabilan klub i kada smo vidjeli da nećemo bez problema moći osigurati proračun za iduće prvenstvo, nismo htjeli dovesti se u poziciju dubioze, rekao je tajnik kluba Alen Kondža.

O sankcijama za Grude zbog odustajanja od natjecanja će u idućem razdoblju odlučivati KS BiH, dok iz kluba najavljuju kako će normalno nastaviti rad s mlađim kategorijama.

- Što se tiče seniorskog tima, imat ćemo pravo nastupa u Ligi HB, međutim, i o tome ćemo se tek dogovarati i odlučivati, jer nije sigurno kako ćemo igrati i ovaj rang, riječi su Alena Kondže.

grude-online.com