FOTO  HKK Čapljina-KK Slavija 70:53

Na domaćem terenu košarkaši KK '' Čapljina – Lasta '' bili su bolji od ekipe KK '' Slavija '' rezultatom 70:53.

Pred 1200 gledatelja ekipa košarkaškog kluba '' Čapljina – Lasta '' zabilježila je još jednu domaću pobjedu.

Domaći košarkaši su već od samog početka nametnuli svoju igru i prvu četvrtinu osvojili rezultatom 23:13. Prvu četvrtinu obilježio je Lerić sa 8 koševa, dok je Raguž postigao 5 koševa.

Slična situacija ponavlja se i u drugoj četvrtini. Lerić broj koševa povećava na 12, a druga četvrtina završava rezultatom 38:27. No u prvom poluvremenu nismo gledali košarku kavu smo naviknuli gledati u Čapljini. Ponajbolji igrač Čapljin Ivan Baković nije bio raspoložen za igru u prvom poluvremenu. Postigao je ukupno 8 koševa, a učinkovitost njegovih slobodnih bacanja bila je jako loša, 2/10.

Nakon poluvremena ekipa KK '' Slavija '' se budi i uspijeva doći na svega 7 koševa razlike. Treća četvrtina završila je rezultatom 48:41.

U posljednjoj četvrtini Čapljina ipak pokazuje svoju nadmoć i utakmicu privodi kraju u svoju korist. Dvije trice Jelčića i motivacija koju je Baković pronašao nakon poluvremena donose Čapljini pobjedu nad ekipom Slavije rezultatom 70:53. U redovima Čapljine najefikasniji su bili Lerić ( 18 ), Baković ( 11 ) i Jelčić ( 8 ).

Idućeg tjedna ekipa KK '' Čapljina – Lasta '' gostuje u Aleksandrovcu. Za dva tjedna Čapljinci će na domaćem terenu ugostiti ekipu KK '' Leotar '' iz Trebinja.

Ne smijemo zaboraviti ni potporu vjernih Patriota, koji su i ovoga puta dali sve od sebe i gromoglasnim navijanjem od prvog do posljednjeg trenutka podržavali ekipu Čapljine.

Pljesak i ovacije cijele dvorane dobio je i trener KK '' Čapljina – Lasta '' Ante Nazor koji je postao trener juniorske ( U18 ) reprezentacije Republike Hrvatske.

 

Tekst: Zdravko Jakiša | CAportal

Slike: Zdravko Jakiša & '' Gowe86 ''