Eurobasket 2013 pregled i rezultati večerašnjih utakmica od 21:00


Slovenija - Hrvatska 74 : 76

Završnicu utakmice zasigurno ne bih  režirao bolje ni sam Hitchkok ali u ovom veoma važnom meču pobjedila je Hrvatska.U dramatičnoj i odličnoj predstavi u Celju Hrvatska je upisala pobjedu u produžetku protiv Slovenije i domaćinu Prvenstva nanijela prvi poraz. Borben pristup hrvatskih košarkaša začinjen je sjajnim rezultatom, ali bez obzira na ovu pobjedu, Hrvatska mora svladati Češku ako želi u drugi krug.U hrvatskim redovima istaknuli su se Bogdanović s 24 poena i sedam skokova i Tomić s 11 poena i 15 skokova. Kod Slovenije Goran Dragić je ubacio 23 poena uz osam skokova.

Izrael - Belgija 87 : 69

Konačno prva pobjeda Izraela koja bi ih teoretski mogla ostaviti u igri ali treba se odigrati još jedna utakmica a o sudbini na njihovu žalost odlučivat će i rezultati ostalih utakmica iz njihove grupe.

Litva - Crna Gora 77 : 70

Kao što se moglo i pretpostavljati favorit Litva dobila je Crnu Goru,ali ne tako nadmočno kako se očekivalo od favorita.Bez obzira na sve Crna Gora je odigrala veoma loše a šut za tri poena su imali 6 od 29 što bi bilo mršavih 20,7 % što je nedovoljno za pobjedu protiv Litve.U redovima Litve najbolji pojedinac je bio Ksistof Lavrinovic sa 24 poena i 3 skoka dok je u ekipi Crne Gore nešto bolji od ostalih naturaliyirani Amerikanac Tyrese Rice 19 poena 2 skoka i 2 asistencije

Švedska - Turska 74 : 87

Košarkaši Turske ipak neće završiti Eurobasket bez pobjede. Iako su bili eliminirani iz borbe za drugi krug i prije okršaja sa Švedskom, odigrali su najbolju utakmicu do sada i zasluženo slavili. Predvodili su ih Arslan 22 poena  Ilyasova (21) i Gönlüm (19)

 

HERCEGOVINA.info