DRUGA UTAKMICA BOJANA ZA KNICKSE Njegova momčad teško oštećena u dramatičnoj završnici

bojan bogdanović
Profimedia

Bojan Bogdanović odigrao je svoju drugu utakmicu za New York Knickse nakon razmjene iz Detroit Pistonsa. Njegova momčad je izgubila u Houstonu protiv Rocketsa rezultatom 105:103 nakon iznimno kontroverzne sudačke odluke u posljednjim sekundama utakmice. Knicksi za ovu utakmicu nisu mogli računati na čak četiri ozlijeđena igrača: OG Anunobyja, Juliusa Randlea, Mitchella Robinsona i Isaiaha Hartensteina, prenosi Index.

Hrvatski košarkaš je utakmicu započeo na klupi, a odigrao je ukupno 23 minute. Bogdanović je postigao 15 poena, što je četvrti najbolji učinak u njegovoj ekipi sinoć, te je tome dodao četiri defenzivna skoka. Slobodna bacanja je šutirao 0/1, za dva poena 6/8 (75%) i za tri poena 1/5 (20%).

Većinu svog učinka je ostvario u zadnjoj četvrtini utakmice koju je odigrao u cijelosti i postigao devet poena, a posebno upečatljiva je serija od sedam poena sredinom zadnje četvrtine kojom je svoju momčad vratio iz zaostatka 91:82 na dva poena razlike. Najučinkovitiji igrači na utakmici su bili Jalen Brunson (Knicks) s 27 poena, četiri skoka i sedam asistencija i Dillon Brooks (Rockets) s 23 poena, pet skokova i jednom asistencijom.

Knicksi su oštećeni kontroverznom odlukom sudaca

U samoj završnici utakmice, pri rezultatu 103:103, Rocketsi su imali posljednji napad koji su Knicksi dobro branili ispod koša i zatvorili prodor te je lopta na kraju završila kod Aarona Holidaya nakon lošeg dodavanja. On je potom s deset metara pola sekunde prije kraja šutirao praktično s jednom rukom, a u blok mu je skočio Brunson. Sudac Jacyn Goble dosudio je prekršaj i time dao tri slobodna bacanja domaćinima.

Holiday je zabio dva od tri slobodna bacanja i donio pobjedu svojoj momčadi. Više od sat vremena kasnije, NBA dužnosnik Ed Malloy, koji je bio šef ekipe na utakmici, priznao je novinarima da su suci pogriješili: "Dodir koji se dogodio nakon izbacivanja lopte je slučajan i marginalan u odnosu na pokušaj udarca. To nije trebalo suditi."