FOTO/VIDEO  DRAMA U ZAVRŠNICI NA BIJELOM BRIJEGU Hercegovački derbi opravdao očekivanja

HKK Zrinjski, HKK Čapljina Lasta
hercegovina.info

Hercegovački derbi između košarkaša Zrinjskog i Čapljine opravdao je sva očekivanja u dvorani na Bijelom Brijegu. Kao i utakmici protiv KK Promo košarkaši Zrinjskog slavili su u dramatičnoj završnici.

Plemići su bolje otvorili utakmicu te su prvu četvrtinu završili s prednošću 16:12. No, u drugoj četvrtini igrači Borisa Džidića se bude te na krilima Ivelje i Sudžuma odlaze na poluvrijeme s prednošću od tri poena razlike. Rezultat na semaforu s kojim se odlazi na odmor bio je 31:34 u korist gostiju.

U nastavak bolje ulazi Zrinjski. Treću četvrtinu Nikolićevi igrači dobili su s 22:16 te se u završnicu ulazi s 53:50 za Plemiće. U posljednju fazu utakmice bolje ulaze gosti koji minutu i četrdeset sekundi prije kraja utakmice imaju prednost od pet poena prednosti (64:69).

No, onda slijedi  prava drama. Zrinjski se najprije vraća koševima Vranješa i tricom Anđušića te poravnava rezultat. Petnaest sekundi do kraja serija grešaka gostujuće momčadi. Vladimir Ivelja pravi namjerni prekršaj na Ervinu. Amerikanac realizira samo jedno slobodno bacanje, ali Plemići imaju novi napad u kojem Čapljinci ponovno rade prekršaj, a Vranješ realizira slobodna bacanja te je rezultat 11 sekundi do kraja rezultat 72:69.

Čapljinci uzvraćaju brzim košem preko Naletilića četiri sekunde do kraja utakmice. Gosti odmah nakon toga rade brzi prekršaj na Anđušiću, koji ima mirnu ruku i diže prednost na 74:71. 

Posljednji napad imali su gosti koji su tricom pokušali izboriti produžetak, no, nije bio precizan Ivelja i pobjeda odlazi na stranu Zrinjskog.

Sadržaj se učitava...

Najbolji u momčadi Zrinjskog bio je Tihomir Vranješ koji je upisao 24 poena, a po 12 su dodali Ervin i Knežević. S druge strane Džidićevu momčad su predvodili Sudžum s 19 te Ivelja s 15 ubačenih koševa.

HKK Zrinjski: Zovko 4, Vranješ 24, Lee 12, Zlomislić 6, Knežević 12, Đurašević, Soldo 3, Perković, Čović, Pajić 2, Džajić, Anđušić 11

HKK Čapljina: Naletilić 8, Jugović 8, Savković 6, Ivelja 15, Sudžum 21, Musulin 7, Lužaić 7, Herenda, Milin 2, Brajković 6, Lukačić, Radak

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.