Dobar nastup Zupca u uvjerljivoj pobjedi Clippersa

Ivica Zubac
AP Images

Sinoć su na NBA parketima igrale dvije ekipe koje imaju Hrvate u svojim momčadima, ali je samo jedan i stupio na parket. Ivica Zubac bio je solidan u petorci, Luka Šamanić je ostao na klupi Spursa.

LA Clippersi su svoju promjenjivu formu posljednjih tjedana barem malo popravili uvjerljivom pobjedom nad Charlotte Hornetsima koju je službena NBA stranica nazvala "demoliranjem". Clippersi su dočekali Hornetse i ni u jednom trenutku nisu gubili niti je bilo izjednačeno, vodili su od prvog ubačaja do posljednjeg zvuka sirene.

Već nakon prve dionice se vidjelo da je domaćin vrlo raspoložen i već je bilo 16 razlike, a razlika je išla i do maksimalnih plus 31. Ipak, zaustavila se na 27 poena prednosti za 125:98 pobjedu i popravljanje omjera Clippersa na 27-16. Tyronn Lue je uspio jako dobro podijeliti minutažu i poene pa su igrali svi, a zabijala većina.

Najviše je zabio Paul George s 21 poenom i 10 skokova, Kawhi Leonard je dodao 17. Ivica Zubac je opet počeo u petorci dok se čeka Ibakin povratak te je ubacio deset poena uz šut iz igre 3/4 i 4/4 bacanja. Zubac je uhvatio i pet skokova, imao je blokadu i tri dodavanja u 25 minuta na parketu.

Kod Hornetsa je Miles Bridges imao 21 poen, dok je Gordon Hayward dodao 17. U drugom susretu u kojem je igrala ekipa s hrvatskim košarkašem, taj košarkaš nije nastupio. Luka Šamanić je ostao na klupi Spursa koji su izgubili sa 120:113 od zahuktalih Milwaukee Bucksa.

Bucksi imaju šest pobjeda u nizu i 11 u posljednjih 12 susreta, a opet ih je vodio sjajni Giannis s 26 poena, 15 dodavanja i osam skokova. 23 poena je dodao Khris Middleton, a 21 Jrue Holiday. Kod Spursa je 22 uz 13 dodavanja ostvario DeMar DeRozan.

NBA:
LA Clippers - Charlotte Hornets 125:98
Milwaukee Bucks - SA Spurs 120:113