Danijela Ljubić: ŽKK Zrinjski 2010 polako ide uzlaznom putanjom

ŽKK Zrinjski 2010, ŽKK Posušje, Danijela Ljubić, ŽKK Zrinjski 2010

Evo što je Danijela rekla za naš portal HERCEGOVINA.info.

Kao prvo gdje je danas ženska košarka u Mostaru?

- Općenito u Mostaru sport je zanemaren. Vjerojatno je to odraz cjelokupne situacije u našem gradu pa tako u kulturnim i sportskim sferama. Ženska košarka je realno jako nisko, bez obzira na nekadašnje uspjehe i rezultate. Kontinuitet je jako teško održati; tu ima dosta faktora koji se trebaju poklopiti, ali neću biti apsolutno negativna, jer ipak ovaj klub polako ide uzlaznom putanjom.

Kako uopće uspijevate egzistirati u ovim (ne) uvjetima koje pruža Mostar?

- Nema tu velike filozofije jer poznata je stvar da Mostar nije u mogućnosti poduprijeti sportske kolektive, tako da , u našem slučaju, dosta troškova ide na roditelje. Naravno, zahvaljujemo se svima onima koji su klubu pomogli u bilo kojem obliku i omogućili da i dalje budemo dio sportskih događanja. Vjerojatno da nema pozitivnog duha i entuzijazma sviju nas, počevši od naših članica i njihovih roditelja do kolegice Nikoline Pandže, ovaj klub ne bi postojao.

-Nastupaš za prvi tim, pa možeš li prokomentirati vašu igru?

-Namjera je bila da juniorke imaju što više utakmica, s obzirom da su one nositelji prvog tima. Nas par starijih cura je samo jedna mala doza iskustva, s obzirom da smo mi svi van košarkaških terena jako dugo vremena, što zbog ozljeda , što zbog nekih drugih razloga. Ovo je jedno iskustvo više, bez pritiska na ostvarenje visokog rezultata. Ono šta nam je cilj jesu naše mlađe kategorije koje će jednog dana, nadajmo se, biti prvi tim našeg kluba kada ćemo ciljati na visoke rezultate. Za to je potreban jedan dulji proces, ali naravno, radi se na tome.

S druge strane trenerica si mlađih kategorija. Kako si zadovoljna s mladim igračicama?

- Igramo ligu u svim kategorijama i svakako je ogromno zadovoljstvo vidjeti napredak kako kod svake pojedine igračice, tako i u njihovoj timskoj igri. Treba dosta strpljenja ali s obzirom na broj termina koje imamo na raspolaganju, moram biti zadovoljna na to šta pokazuju u vrlo kratkom periodu.

Kakve inače ima ambicije ZKK Zrinjski 2010?

- Kroz pozitivne rezultate stvoriti kontinuitet i doći do nekog boljeg statusa među sporstkim kolektivima u gradu Mostaru. Time bi mogli osigurati puno bolje uvjete za sve naše članice, počevši od škole košarke , preko najmlađih kategorija do onih najstarijih, prvog tima.

Što planirate u slijedećem periodu, što se tiče svih kategorija u klubu?

- Sad nam prioritet osigurati da nam sve kategorije odigraju svoju ligu do kraja. U planu su nam neki projekti sa mlađim kategorijama, te odigravanje turnira.

Kako djevojčice koje žele trenirati košarku mogu doći do vas?

- Treninzi su nam uglavnom u dvorani Đačkog doma, pa nas mogu posjetiti srijedom i petkom u 17 h, subotom u 19 h ili nedjeljom u 14:30 h.

Evo za kraj jedna poruka našim čitateljima i ljubiteljima košarke?

- Iskoristila bih ovu priliku da se zahvalim Vašem portalu na potpori i što pratite naše rezultate. Nadajmo se u skoroj budućnosti da ćemo košarku podignuti na neki bolji nivo , ne samo u ženskoj, nego i u muškoj konkurenciji , tako da svi ljubitelji ovog sporta mogu s ponosom navijati za svoj kolektiv u što većem broju. Sportski pozdrav!


HERCEGOVINA.info