ČUDESNI SLOVENAC Dončić u prvoj četvrtini zabio 28 koševa, do kraja utakmice oborio svoj rekord

Luka Dončić

Košarkaši Dallas Mavericksa pobijedili su Los Angeles Clipperse 112:105 u utakmici igranoj u noći na petak, a njihov superstar Luka Dončić pružio je jednu od najboljih partija u svojoj karijeri te postavio osobni rekord po broju ubačenih koševa u NBA ligi.

"Od prve minute ogleda igranog u American Airlines Centru Dončić je izgledao nezaustavljivo, a to će do kraja susreta i potvrditi. Odigrao je nepunih 40 minuta susreta protiv Clippersa, što mu je bilo dovoljno za 51 koš, devet skokova i šest asistencija. Imao je i sedam izgubljenih lopti", prenosi Index.

Nevjerojatna prva četvrtina

Slovenski košarkaš je u prvoj četvrtini ubacio 28 poena, kao i cijela suparnička momčad, nakon što je pogodio sedam trica i imao šut 10/13 u tom dijelu igre. U drugoj četvrtini je dodao tek četiri koša, no i to mu je bilo dovoljno da treći put u karijeri poluvrijeme dočeka s 30 ili više poena. U povijesti Dallas Mavericksa nitko to nije napravio više puta od njega.

Također, postao je tek četvrti košarkaš u povijesti Dallasa koji je ubacio 50 ili više u jednoj utakmici. Dirk Nowitzki je to napravio triput, a Jamal Mashburn i Jim Jackson po jednom. Susret s 50 poena jednog igrača Mavericksa posljednji put odigran je 2006. godine. Nowitzki ih je toliko postigao Phoenix Sunsima u finalu doigravanja Zapadne konferencije.

Zubac ubacio osam poena

Dončić je na putu do osobnog rekorda po broju poena ispucao ukupno 26 lopti i pogodio ih 17. Za tricu je gađao 7/14, a s crte slobodnih bacanja dodao je 10 poena iz 14 pokušaja. Dorian Finney-Smith je ubacio 12 i imao sedam skokova, što je bio drugi najbolji učinak u redovima Mavsa.

Marcus Morris Sr. s 21 poenom, Norman Powell s 19 te po šest skokova i asistencija i Reggie Jackson s 18 koševa i osam asistencija bili su najbolji kod Clippersa. Ivica Zubac je odigrao 26 minuta i utakmicu završio sa šutom 3/4 iz igre i 2/5 s crte slobodnih bacanja za učinak od osam poena uz koje je imao i tri skoka.