Čitlučani protutnjali kroz Livno

Iako je ovaj susret najavljivan kao derbi kola, budući da je Livno u prvenstvo ušlo s velikim ambicijama, a čtlučani su ionako najveći favoriti lige, od derbija nije bilo ništa. Brotnjo je slavilo s uvjerljivih 35 koševa razlike (111:76) i tako poslalo poruku ostalim izravnim konkurentima da najozbiljnije računaju na prvo mjesto i povratak u društvo najboljih.

Samo u prvoj četvrtini činilo se da će biti izjednačena borba, a onda su gosti u drugoj ubacili u brzinu više, postigli nevjerojatna 42 koša (42:20) i riješili se svih briga.

- Pribojavali smo se ove utakmice. Najviše zbog toga jer je prvo kolo, nismo znali ni protivnika a iznenađenja se na početku događaju, ali i zbog toga što se mi još tražimo. No dobro smo odigrali, pogotovo u obrambenom dijelu, osim u drugom dijelu treće četvrtine kada je došlo do očekivanog pada, jer teško je držati visok ritam cijelo vrijeme. Ipak, visokim ritmom smo ih slomili i oni to nisu mogli pratiti, kaže trener Brotnja Nedjeljko Zelenika. Njegova dvojica igrača, Nikola Lesko i Milan Brečić, kojeg je Zelenika doveo iz Zrinjskog, postigli su po 32 koša, odnosno više od polovice koševa Brotnja. Debitirao je i Robert Rubin sa sedam poena, koji je došao tijekom tjedna. Kod Livna je najbolji bio Damir Dronjić s 25 koševa.

livno online