CIRKUS U BH KOŠARCI Ako se Igokea večeras ne pojavi na Pecari, Široki osvaja naslov

Medalje
HKK Široki

U Širokom Brijegu danas se trebao odigrati Final four košarkaškog prvenstva BiH. Od 17 sati snage su trebali odmjeriti KK Borac i KK Spars, a od 20 sati na rasporedu je drugi polufinalni par HKK Široki i KK Igokea.

No, prva utakmica nije odigrana. Naime, ni Borac ni Spars nisu se pojavili u Širokom Brijegu. Kako stvari stoje, ni momčad iz Laktaša neće se pojaviti na Pecari pa će Široki bez borbe osvojiti svoj 11 naslov.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Podsjetimo, pet klubova lige 6 odbilo je sudjelovanje na završnom turniru, tražeći da Savez prihvati postojeće stanje na ljestvici, što do sada nije bila praksa. Jedini klub koji se držao svih propisanih propozicija bio je Široki, koji je na sebe preuzeo organizaciju završnice prvenstva.

Navedeni klubovi koji su bili protiv završnice, sustav natjecanja željeli su praktički mijenjati pet dana prije Final foura što je suludo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O tome kakve kazne čekaju klubove koji se ne pojave u Širokom objasnio je Amer Čolan za BHbasket, izvršni tajnik KS BiH.

"Odluka je da se final-four igra prvog vikenda nakon Lige 6 i to je odlučeno 26. travnja. Utakmice također za treće mjesto se moraju igrati radi poretka za Drugu ABA ligu, kaže i objašnjava:

"Igokea je bila dužna prihvatiti nominacije, komesar je poslao dopise Igokee da se izjasne, nisu se oglasili, nisu prihvatili. Kontaktirao sam ih, jasno i glasno su rekli da ne žele."

"Na osnovu Statuta imam ovlasti kao generalni tajnik i Mirza Teletović kao predsjednik te smo donijeli odluku da se klubovi izjasne da li žele organizaciju. Široki se javio i na osnovu njihove prijave dobili su domaćinstvo. Ako se klubovi ne pojave prema propozicijama odlaze u niži rang, a ima i financijska kazna", zaključio je Čolan.

Predsjednik HKK Široki Igor Jelčić još jučer je za Fenu rekao kako ga ne raduje titula za zelenim stolom.

"Mi se iskreno takvom naslovu ne radujemo. Mi bismo voljeli da se to odigra i odradi na terenu i ne tražimo ništa što nije već dogovoreno. Svi klubovi prije početka prvenstva znali su sustav natjecanja, da se igra deset kola, a iza toga prvi slobodan vikend dolazi final four, tako da je sve bilo kristalno jasno, ustvrdio je Jelčić.