Cibona se raspada i nema igrača, a sada je spašavaju Mostarci

Cibona,josip sesar,Marin Rozić
Facebook

Košarkaški klub Cibona dovela je novog trenera, Josipa Sesara, potvrdio je Indexu direktor kluba Ivan Matasić. Sesar bi trebao potpisati ugovor u utorak, nakon što se u ponedjeljak sastao s Matasićem i sportskim direktorom Marinom Rozićem. Iz kluba nisu htjeli otkrivati daljnje planove.

Sesar je bio iznimno talentiran košarkaš kojem su u mlađim kategorijama tepali da je "Jordan iz Mostara". Iako su ga 2000. godine draftirali Seattle SuperSonicsi, Sesar nikad nije otišao u Ameriku. Igračku je karijeru, iznenađujuće, završio s 31 godinom.

Trenersku su mu dosad obilježili uspjesi s Goricom koju je od drugoligaša pretvorio u jednu od četiri najbolje momčadi domaćeg prvenstva. Kad je posljednjih godina Cibona mijenjala trenere, obično bi se spominjalo i njegovo ime, no tek sad su se te glasine i ostvarile.

Cibona nema igrača

Cibonu su, podsjetimo, napustili svi igrači i bivši trener Gašper Okorn, a prošli tjedan i Roko Prkačin te Mateo Drežnjak, dvojica igrača koji su zadnji ostali pod ugovorima. Bivši trener Cibone i izbornik hrvatske reprezentacije Aco Petrović pokrenuo je akciju za spas Cibone koja nije uspjela.

Petrovićev plan bio je pronaći donatore koji će upumpati novac u Cibonu kako bi se riješili nagomilani dugovi te odblokirao račun. Ciboni su oproštena neka dugovanja, no još uvijek to nije bilo dovoljno da klub nastavi s normalnim poslovanjem, što je rezultiralo odlaskom igrača i trenera. "Bit će okej", bio je odgovor na naš upit o stanju u klubu.