Cedevita uvjerljvo svladala Crvenu zvezdu

KK Cedevita, Maccabi Tel Aviv, KK Maccabi, košarkaši, KK Cedevita, KK Cibona, Miro Bilan, košarkaš, KK Cibona, KK Cedevita, KK Cedevita, KK Crvena zvezda, kosarka, KK Cedevita, Top 16 Euroliga, Euroliga Top 16, kosarka, KK Cedevita, zadar, Kup Krešimira Ćosića , KK Cedevita, Top 16 Euroliga, KK Crvena zvezda, KK Cibona, KK Cedevita, košarkaši, Miro Bilan, KK Cedevita, naslov prvaka, KK Cibona, KK Cedevita, Duje Dukan
Ovom pobjedom Cedevita je natjecanje u drugom krugu Eurolige završila s četiri pobjede i 10 poraza, dok je Crvena zvezda i prije ovog susreta bila sigurna na četvrtom mjestu, te je osigurala plasman u četvrtfinale s omjerom 7-7. Suparnik Beograđana u četvrtfinalu bit će pobjednik skupine F CSKA iz Moskve.

Iako je prihod od prodaje ulaznica Cedevita odlučila uplatiti za obnovu vukovarskog vodotornja, u KC "Dražen Petrović" došlo je samo 1500 gledatelja.

Cedevita je u utakmicu ušla mnogo motiviranije i već je u prvoj četvrtini ostvarila veliku prednost. Sjajno je igrače hrvatskog prvaka služio dalekometni šut, prvenstveno Jacoba Pullena koji je ubacio 11 koševa u prvih 10 minuta, te se na prvi odmor otišlo s rezultatom 29-12.

Rezultat je nastavio rasti i u drugoj četvrtini, sve do 25 razlike (39-14) u 13. minuti kada se Crvena zvezda ipak uspjela stabilizirati. No, najbliže što je srpski sastav uspio stići bilo je 16 razlike (43-27).

Drugo poluvrijeme bilo je tek odrađivanje posla.

Pullen je sa 22 koša bio najefikasniji u sastavu Cedevite, a Vladimir Štimac sa 16 poena kod Crvene zvezde.

Cedevita i Crvena zvezda ove su se sezone ukupno susreli šest puta, te je svaki sastav ostvario po tri pobjede. Uz 1-1 u TOP-u 16 Eurolige, ostvarili su omjer 2-2 u regionalnoj ABA ligi. No, Cedevita je obje svoje pobjede ostvarila u ligaškom dijelu natjecanja, dok je Crvena zvezda pobijedila u daleko važnijim ogledima u polufinalu doigravanja, a ti su uspjesi beogradskom sastavu osigurali nastup u Euroligi i sljedeće sezone.

Hina