Brotnjo osvojilo košarkašku Ligu Herceg – Bosne

Čitlučani su na kraju majstorice koja je odlučivala o pobjedniku lige pobijedili Vitez rezultatom 72:68 (18:14, 18:16, 14:21, 22:17). Zasluženi pehar pobjednicima uručio je Niko Batinić, glavni tajnik košarkaškog Saveza Herceg-Bosne.

Domaći košarkaši odlično su otvorili utakmicu i na samom otvaranju napravili seriju 11:0. No do kraja prve četvrtine gosti su odgovorili preko Blaškana, Jurčevića i Maksimovića i zaostatak smanjili na 18:14. Lesko, Planinić, Pehar, Pinjuh, Dejan Marković i ostali igrači Brotnja koji su u prvom poluvremenu ulazili u igru dobro su odigrali i drugu četvrtinu, te su na poluvrijeme otišli s prednošću 36:30, što je bila dobra prednost kada se zna da je Palavra dvije minute prije kraja poluvremena s linije slobodnih bacanja poravnao na 28:28.

Prednost iz prvog poluvremena košarkaši Brotnja čuvali su sve do pred kraj treće dionice, a tada su Vitežani serijom Dedića ,Maksimovića i Blaškana u 28. minuti poravnali na 48:48. Sa dva poena prednost Brotnju vratio je Pinjuh, nakon čega je Maksimović pogodio tricu za vodstvo Viteza 50:51. Nekoliko sekundi prije kraja treće četvrtine Bronjo još nije bilo ispunilo bonus, no Maksimović je uspio pobjeći obrani Brotnja i pogoditi tricu.

Minimalnu prednost sa kraja treće četvrtine gosti u posljednjoj četvrtini nisu uspjeli bitno povećati, a već nakon tri minute igre u posljednjoj četvrtini Brotnjo je košem Leske došlo do izjednačenja (55:55). Novu prednost Vitezu tricom je donio Palavra, no na Palavrinu tricu Lesko je odgovorio istom mjerom. A nakon što je pogodio za izjednačenje Nikola Lesko je u prolomnim trenutcima utakmice postigao još dvije trice i Brotnjo je u posljednje dvije minute ušlo s prednošću 64:58. Nakon čega je uslijedila završnica u kojoj su Dejan Marković, Planinić i Lesko s linije slobodnih bacanja potvrdili pobjedu Brotnja, tako da je slavlje u dobro popunjenoj dvorani moglo početi.

citluk.ba