VIDEO  Bojan Bogdanović prvi strijelac, veliki preokret Sunsa

Utah Jazz doživio je totalni kolaps u zadnjoj četvrtini protiv Phoenix Sunsa. Pomalo nevjerojatan poraz za ovakvu momčad, ali nije prvi put, čak 16 puta Jazz je ove sezone upisao poraz, a da je prije toga vodio s dvoznamenkastom razlikom.

Na početku zadnje dionice Jordan Clarkson ubacio je za 92:75 i sve je govorilo da će Sunsi upisati 18. ovosezonski poraz, ali Jazz nije znao završiti posao.

Serija 14:0 Phoenixa vratila ga je u utakmicu, to je psihički djelovalo na Jazz koji se potpuno pogubio i u završnici susreta ispustio je vodstvo. Punih sedam minuta ostao je bez poena uz devet promašaja iz igre, a zadnju dionicu izgubio je čak s 36:13.

Sunsi su i ovdje pokazali zašto su dosta rano osigurali najbolji omjer u ligi ove sezone, odigrali su sjajnu utakmicu i nastavili s dobrim rezultatima.

U domaćem sastavu Bojan Bogdanović je za 32 minute ubacio 21 poen (4/7 za dva, 3/11 za tri, 4/4 slobodna) uz sedam skokova i dvije ukradene lopte.

Osim Bogdanovića, vrijedi istaknuti 18 poena, sedam skokova i pet asistencija Donovana Mitchella te 16 poena i 12 skokova Rudyja Goberta.

Kod Sunsa Devin Booker ubacio je 33 poena, Deandre Ayton dodao je 19 poena i deset skokova, a Chris Paul 16 poena i 16 asistencija.

NBA:
Utah Jazz - Phoenix Suns 105:111