VIDEO  Bojan Bogdanović odigrao utakmicu sezone

Prekinut je i jedan od najdužih nizova u NBA ove sezone, onaj domaćih pobjeda Utah Jazza. Prvu momčad lige je u Sal Lake Cityju nakon 24 vezane pobjede nadvisio potpuno neočekivan suparnik - Washington Wizardsi. Jazzeri su u jednom trenutku gubili i s 19 poena razlike, ali su se vratili u egal.

Tako je nakon polaganja Donovana Mitchella bilo 121:119, a onda je Bradley Beal pogodio bacanja na 11 i pol sekundi do kraja. Bojan Bogdanović je bio sjajan i postavio je najbolji učinak sezone, ali je promašio tricu koja bi dovela Jazz na pola koša razlike.

Završilo je tako 125:121 za Washington koji je opet imao vrlo raspoložen dvojac. Bradley Beal je ubacio 34 poena, dok je triple-double od 25 poena, 14 skokova i 14 asistencija ostvario Russell Westbrook. Kod Jazza je Mitchell ubacio čak 42, dok je Bogdanović za 35 i pol minuta pogodio šest trica (šut iz igre 10/18, bacanja 7/8) za 33 poena i pet skokova.

Jazzerima su se na vrhu Zapada na samo pobjedu zaostatka primakli Phoenix Sunsi koji su uz 25 ubačenih trica svladali Houston Rocketse mnogo lakše nego što 126:120 rezultat sugerira. Bila je to jednosmjerna ulica u kojoj se Houston tek pri kraju primaknuo i kozmetički popravio rezultat.

Jae Crowder je ubacio 26, a Devin Booker dva poena manje. U 25 trica je dvije ugradio i Dario Šarić koji je iz igre gađao 3/8 uz jedno bacanje za devet poena i pet skokova.

Nastupio je i Luka Šamanić čiji su Spursi lako deklasirali Magic sa 120:97 pa je mladi Hrvat na kraju dobio priliku koju je još jednom dobro iskoristio. Šamanić je zaigrao nešto manje od osam minuta i za to vrijeme je šutirao 3/4 uz jednu tricu za sedam poena.