BOJAN BOGDANOVIĆ "Ja sam glavni krivac. Nikad nismo bili bliže dnu..."

Bojan Bogdanović
FAH

Bojan Bogdanović imao je u rukama šut za pobjedu, tricu kakvih se nazabijao u karijeri, ali ovaj put nije pogodio, Finska je pobijedila, a Hrvatska ispala...

Bojan Bogdanović vrlo razočaran nakon novog debakla i potopa hrvatske košarke.

"Sami smo sebe pobijedili, na plus pet, minutu do kraja, imali smo i napad i dva bacanja, ali prospemo tu prednost i izgubimo opet na isti način po tko zna koji put", piše sportnet.

Bogdanović se nije htio vaditi na uvjete koji su bili teški.

"Bilo je vruće, ali isto kao i njima, ne možemo se žaliti na ikakve uvjete. Izgubili smo na kraju našom glupošću i neorganizacijom na kraju utakmice."

Ono što je bilo dobro, po njemu je reakcija Lovre Gnjidića i Roka Prkačina koji su pokrenuli preokret Hrvatske.

"S obzirom kako smo igrali, još smo imali i dobar rezultat u prvom poluvremenu. Atipična momčad koja igra s dvije petice koje su jako pokretljive i šutiraju dosta izvana. Markkanen nam je radio probleme u prvom poluvremenu, kasnije smo probali promijeniti obranu da ja čuvam playja i da preuzimamo Markkanena, a na kraju nam je Salin pogodio par trica. Uz energiju i mlade Gnjidića i Prkačina uspjeli smo okrenuti utakmicu, ali ne i privesti je kraju."

"Lovro je donio dobru energiju, Prka je onim zakucavanje i publiku uveo u utakmicu. Imali smo odličnu podršku, međutim ponavljam po tko zna koji put smo izgubili na isti način."

Gnjidiću je u završnici drhtala ruka, promašio je slobodna bacanja, ali Bojan prebacuje krivicu na sebe.

"Lovro nema ništa s ovim našim porazom, on ju je praktički svojom obranom preokrenuo i mislio da smo Mario i prvenstveno ja ovim zadnjim promašenim šutom, mislim da sam ja glavni krivac i da se nema što optuživati malog Lovru."

"Bio je plan da Mario ili ja izađemo po loptu, dobio sam loptu i promašio, imali smo još ta bacanja, ali eto, po tko zna koji put isto."

Hrvatska je pala na dno, opet.

"Nikada nismo bili niže nego sada, ne znam, teško je nešto reći ovako vruć, ali ne izgleda dobro."

Nimalo obećavajuće ne zvuči niti Bojanova izjava uoči Eurobasketa.

"Treba vidjeti tko će biti na raspolaganju i tko će igrati, kako će se složiti ekipa i onda vidjeti što i kako."