Bogdanović prvo ime Jazza, Zubac upisao double-double

Bojan Bogdanović
AP Images

Jazz u zadnje vrijeme ne izgleda dobro, u zadnjih 11 susreta skušio je šest poraza i pet pobjeda, a novi poraz stigao je noćas u Salt Lake Cityju protiv Pelicansa kojima je ovo tek peta pobjeda u cijeloj sezoni.

I unatoč nastupu koji nije bio na razini kakav se očekuje od Jazza, domaćin je imao veliku priliku za pobjedu, u završnici je i vodio, ali trica Devontea Grahama donijela je pobjedu Pelicansima.

37 sekundi prije kraja Rudy Gobert je ubacio jedno od dva slobodna bacanja i donio Jazzu prednost 97:93, nakon toga dva bacanja pogađa Brandon Ingram da bi devet sekundi prije kraja Donovan Mitchell preuzeo odgovornost u svoje ruke, ali ne pogađa u večeri koja ionako za njega uopće nije bila dobra (6/21 šut).

Pelicansi na drugoj strani uzvraćaju tricom Grahama iz dotrčavanja dvije sekunde prije kraja preko ruke O'Nealea za 98:96. Jazzu je ostalo 1.3 sekunda nakon time-outa, ali Gobert radi prekršaj u napadu i priči je kraj.

Razočaravajuć nastup i neočekivan poraz za domaćina kod kojeg je Bojan Bogdanović imao sjajan ulazak u utakmicu, krenuo je šutom 6/6 iz igre od čega 4/4 za tricu. Na kraju je skupio 23 poena (5/8 za tri, 4/6 za dva) i četiri skoka.

Osim Bogdanovića kod Jazza je 16 poena dodao Mitchell, a po 12 su upisali Conley i Ingles. Kod Pelicansa Ingram je završio s 21 poenom, osam skokova i pet asistencija, Nickeil Alexander-Walker dodao je 15 poena, a Jonas Valančiunas 11 poena i deset skokova.

Utah Jazz - New Orleans Pelicans 97:98

LA Clippersi su na svom terenu svladali Detroit Pistonse (107:96), a Ivica Zubac je za pobjedničku momčad upisao šesti double-double sezone. Zabio je 10 poena te zabilježio 13 skokova, a svemu je dodao i dvije asistencije. Na terenu je proveo ukupno 21 minutu i 57 sekundi.