Bogdanović dobar u porazu od Lakersa

utah jazz, Bojan Bogdanović
AP Images

Prema prikazanom ove sezone je dvoboj Utah Jazza i Los Angeles Lakersa trebao biti derbi Zapada i utakmica za sam vrh, ali su ozljede učinile svoje i Lakerse bez najvećih zvijezda bacile na peto mjesto, dok su Jazzeri u Staples Centar u subotnjoj matineji stigli bez svog vodećeg trojca.

U susretu u kojem je nedostajalo pet najvećih zvijezda (James, Davis, Gobert, Mitchell i Mike Conley) je bilo mnogo dramaturgije, igrao se produžetak, a presudila je na kraju ipak veća napadačka moć Lakersa u produžetku, iako su Jazzeri imali sjajnu šutersku večer.

Čak 23 trice je ubacio Jazz, uključujući i ključne Inglesove i onu Clarksonovu za produžetak, ali su u produžetku Lakersi brzo otišli na sedam razlike te su priveli utakmicu kraju za 127:115 pobjedu. Bez Goberta i Derricka Favorsa u reketu, Jazz nije imao odgovor na Andrea Drummonda s 27 poena i osam skokova.

Reketom se šetao i Dennis Schröder sa svojim prodorima do 25 poena, osam asistencija i šest skokova, a 25 je ubacio i Caldwell-Pope. Kod Jazza je Clarkson ubacio 27, po 20 su dodali Ingles (čak 14 asistencija) te Ersan Ilyasova sa šest trica.

Bojan Bogdanović je imao velike napadačke ovlasti pa je uzeo 15 šuteva, ali je pogodio tek pet, od čega 3/8 za tricu. Bacanja je imao savršenih 6/6 za 19 poena te tri skoka i po dvije asistencije i ukradene lopte.