BABO SE BUDI Bogdanović u prvoj službenoj utakmici zabio 24 koša

Bojan Bogdanović Detroit Pistons

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović na odličan se način predstavio svojim novim navijačima u Detroitu, u prvoj službenoj utakmici u dresu Pistonsa predvodio je svoju momčad do 113-109 domaće pobjede protiv Orlando Magica sa 24 koša, šest skokova i dvije asistencije.

Bogdanović je na parketu proveo 34:50 minuta uz šut za dva 2-6, tricu 6-10 te 2-2 s linije slobodnih bacanja. Pogodio je šest od svojih prvih sedam pokušaja za tri, a usprkos tomu što je promašio svoja posljednja četiri šuta iz igre, s dva pgođena slobodna bacanja 4.7 sekundi prije isteka vremena postavio je konačni rezultat, piše Hina.

Cade Cunningham postigao je 18 koševa uz 10 asistencija, a Jaden Ivey 19 poena za Pistonse.

Kod Orlanda sjajan debi imao je prvi izbor ovogodišnjeg "drafta" Paolo Banchero sa 27 pogodaka, 9 skokova i 5 asistencija, Jalen Suggs je dodao 21.

U svojoj prvoj utakmici nove NBA sezone Phoenix Sunsi svladali su na svom terenu Dallas Maverickse sa 107-105 nadoknadivši 22 poena zaostatka, a hrvatski reprezentativac Dario Šarić na terenu je proveo tek 1:41 minutu.

Šarić je u igru ušao sredinom druge četvrtine pri zaostatku svoje momčadi 26-37. Tijekom njegova boravka na parketu Mavsi su postigli osam koševa, a Sunsi niti jedan pa je Šarić ekspresno vraćen na klupu te nije dobio drugu priliku. Šibenčanin je tijekom svog boravka u igri uputio jedan neprecizan šut za dva.

Nakon dvije minute igre u trećoj četvrtini Mavsi su imali najveću prednost od 67-45 te je razvoj situacije na terenu podsjećao na sedmu utakmicu polufinala Zapada u doigravanju prošlog proljeća kada su Mavsi "demolirali" prve nositelje Sunse. No, domaći su uzvratili serijom 19-3 kojom su se vratili u igru, pred kraj treće četvrtine približili se i na 76-77, prije no što je "poludio" Christian Wood koji je postigao svih 15 koševa Mavsa u seriji 15-2 kojom su gosti stigli do vodstva 93-78 osam i pol minuta prije kraja. Ipak, Snsi su imali smage za koš jedan preokret, a ključni čovjek bio je Damion Lee koji je pogodio tricu za vodstvo domaćih 104-100 1:38 minuta pije kraja, a onda i težak šut za dva za konačnih 107-105 9.7 sekundi prije zvuka sirene. U posljendjem napadu Mavsi su dali loptu u ruke Luki Dončiću, ali on je promašio tricu za pobjedu s velike udaljenosti.

Devin Booker je sa 28 koševa predvodio Sunse, DeAndre Ayton je dodao 18 uz 10 skokova, dok je Dončić sa 35 ubačaja, 9 skokova i 6 asistencija bio najefikasniji kod Mavsa, Wood je dodao 25.