Amerikanac Freeman u Širokom

Rashaun Freeman rođen je 15. prosinca 1984. godine. Košarku je učio igrati na koledžu Massachusetts. Godine 2007. na NBA draftu uzeo ga je Memphis Grizzlies, no nije se tamo naigrao već je profesionalnu karijeru gradio u Europi i Aziji. Igrao je za belgijski Verviers Pepinster, Guayamu iz Puerto Rica, njemački Ludwigsburg, Maccabi Habikaa iz Izraela, kineski Heilongjang, te francuski Nanterre.

Posebno se istaknuo u kineskoj ligi. Ljetos ga je željela angažirati i Igokea, no nisu se sporazumjeli. Freeman je potpisao ugovor za Široki do kraja tekuće sezone. Na Pecaru bi trebao stići u nedjelju i pridružiti se novim suigračima na treninzima koje će voditi Damir Vujanović. Nakon ostavke Ivana Velića, Vujanović će do daljnjega biti prvi trener Širokog. Freemana bi u momčadi mogao imati već 5. siječnja kad Široki gostuje kod Szolonokija.

Uprava Širokog namjerava dovesti još jednoga visokog igrača, te organizatora igre. U kombinaciji je više igrača, no u klubu ne žele iznositi imena dok ne postignu konačni dogovor. Cilj Širokog je osnažiti momčad i izbjeći posljednje mjesto u ABA ligi, te na taj način ostaviti otvorenom mogućnost igranja u regionalnoj ligi i iduće sezone. Široki zasad ima četiri pobjede koliko i mađarski klub s kojim odmjerava snage u idućem kolu.

Ivana Karačić

HRsport.net