FOTO  SPARS večeras u derbiju dočekuje košarkaše Širokog

spars press konferencija
Tim povodom održana je press-konferencija za medije na kojoj su govorili trener Sead Balić i Nikola Gajić, igrač Sparsa.

"Prije svega kao sportaš očekujem pobjedu. Široki je naš stari rival. Očekujem tešku utakmicu, ali se nadam da ćemo uspjeti doći do pobjede. Stefan Glogovac je povrijeđen i to je za nas veliki hendikep. Radi se o povredi skočnog zgloba te bi mogao odsustvovati sa terena u naredna tri tjedna. Široki je dosta mijenjao roster, ali osnova tima je ostala ista. Ključ pobjede je ako uspijemo zaustaviti Novačića, koji je sasvim sigurno najkvalitetniji igrač gostiju", rekao je Sead Balić.

Nikola Gajić, igrač Sparsa nakon odlične partije u Bijeljini nada se dobroj igri i u ovoj utakmici.

"Široki je startao sa pobjedom i pokazao kvalitet te nam je jasno da nas očekuje teška utakmica. Ipak, ako se ispoštuje dogovor iz svlačionice siguran sam da možemo do pobjede. Nadamo se da ćemo u istom ritmu u kojem smo igrali sa Građanskim, nastaviti i u ovoj utakmici i slaviti pobjedu."

Na konferenciji za medije potpisan je ugovor sa firmom "Triab Škoda", članom Bunjo grupacije koji će u narednoj sezoni biti sponzor ekipi "Sparsa". Adis Bunjo, direktor "Triab Škode"i Nermin Selimović potpisali su ugovor o sponzorstvu.

"Zašto smo se odlučili za SPARS je činjenica da su Sparsi vratili košarku na velika vrata u Sarajevo. To je jedan od najzdravijih sportskih kolektiva u BiH i pravi primjer kako treba da izgleda i da funkcionira jedan sportski klub. Glavna stvar što nam se najviše sviđa u Sparsima je rad sa mladima, imaju veliki potencijal i sigurno da će u budućnosti biti prvaci. Bunjo Grupacija je već dugi niz godina jedan od lidera u auto branši. Pored naših brednova Renoa i Dacie 2013 smo potpisali Škodu i Toyotu, a sa velikom radost možemo reći da smo bogatiji za još dva brenda za Fiat Grupaciju i motocikle Piaggio grupacije", rekao je Adis Bunjo,