Aaron Nixon ostaje u Širokom

HKK Široki

Posljednja nedoumica zapravo je bila hoće li u momčadi ostati američki bek Aaron Nixon koji je bio na probi posljednjih tjedana. U Nixonove mogućnosti Hrvoje Vlašić i njegov stručni stožer mogao se uvjeriti na turnirima po Francuskoj  i na nedavnom Cedevita kupu u Zagrebu. Nakon razgovora s predstavnicima uprave Vlašić je odlučio zadržati Nixona koji je u Široki došao s reputacijom jednog od najboljih strijelaca izraelske lige.

- Nixon ostaje s nama i dogovorili smo s njim suradnju za sljedeću sezonu. On će nam pomoći na poziciji beka šutera iako može igrati jedinicu i dvicu pa ga po potrebi možemo koristiti u organizaciji igre, kazao je Vlašić.

Tako će Široki u NLB ligu ući s dva Amerikanca, ali i četvoricom dojučerašnjih bjuniora. Ipak, NLB liga je prejako i prezahtjevno natjecanje da bi Široki mogao iznijeti sezonu s neiskusnim sastavom, pa će udarne snage Vlašićeve momčadi biti Grgat, Puljko, Špralja i Ružić, uz Amerikance te Ivan Siriščevića koji je eksplodirao prošle sezone. 

Igrači iz omladinskog pogona borit će se za svaku minutu, te skupljati vrijedno iskustvo u jednoj od tri najjače košarkaške lige Europe. Do početka lige Široki će odigrati još nekoliko utakmica. U svojoj Pecari trenirat će do četvrtka kada putuju u Zadar gdje će odigrati jednu prijateljsku utakmicu s viceprvakom Hrvatske. Nakon toga putuju na sjever Hrvatske gdje će u Osijeku odigrati utakmicu s hrvatskim prvoligašem Dardom, a zatim za vikend igraju posljednje pripremne utakmice na turniru u Vukovaru, piše današnji Dnevni list.