KOMPLETIRANO KOLO Velež bolji od predzadnje ekipe lige, Zrinjski remizirao sa zadnjom

FK Velež Sloboda
Klix

Tri hercegovačke ekipe su igrale danas svoje susrete 14. kola BiH Premijer lige te tako kompletirali rezultate. Velež je u Mostaru pobijedio tuzlansku Slobodu rezultatom 1:0, a susret Leotara i Zrinjskog u Mostaru završio je neriješenim rezultatom, odnosno 1:1.

Sloboda je porazom u Mostaru produžila svoju agoniju čime je zakucana na začelju tablice, a ove nedjelje na stadionu 'Rođeni' u sudbinu im je zapečatio Anđušić golom u 69. minuti.

Zrinjski je u Trebinju poveo rano pogotkom Bilbije u 9. minuti susreta, no na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 1:1 nakon pogotka bivšeg Plemića Harisa Handžića koji je pogodio iz slobodnog udarca u 40. minuti. Takav rezultat se nije mijenjao do kraja susreta i momčadi su podijelile bodove.

Na vrhu tablice nije došlo do promjene, mostarski Zrinjski je i dalje vodeća momčad lige uz isti broj bodova kao i Široki Brijeg. Plemići će u narednom kolu na svom terenu odmjeriti snage protiv dobojske Sloge koja im je nanijela jedan od tri dosadašnja poraza, Velež 'ide na noge' Željezničaru na Grbavicu. Leotar će na svojim 'Policama' opet ugostiti Hercegovce, ovaj put nogometaše Širokog Brijega.