Skeledžijo prevezi me prijeko

HŠK Zrinjski, HŠK Zrinjski
Ovo što ću sada napisati su same činjenice koje nitko ne može osporiti.

Kao što je dobro poznato Uprave gradskih rivala dogovorile su se uoči prve utakmice da jednak broj gostujućih navijača prisustvuje kako utakmici na stadionu pod Bijelim Brijegom, tako i na ovoj u Vrapčićima. Bilo kako bilo sada neću o ciframa jer postoje slike i video snimci pa neka oni koji to gledaju procjene koliko je bilo jučer navijača Zrinjskog. Uoči utakmice iz Uprave Veleža su priopćili da su po propozicijama NS dužni dati gostima 5% od raspoloživog kapaciteta ili u prijevodu stadion prima 4000 gledatelja te po važećim propozicijama gostujućim navijačima pripada 200 mjesta.

1. Livada i skela na kojoj su bili navijači Zrinjskog ne ulazi u kapacitet stadiona tako da navijači Zrinjskog nisu dobili niti jednu ulaznicu za stadion ili u prijevodu dobili su 0% od kapaciteta.

2. Jučer su mediji iz Istočnog Mostara objavili da je na utakmici bilo 6500 gledatelja? Kako je onda moguće da na stadionu kapaciteta 4000 gledatelja bude prisutno njih 65000? I uz to bilo je dosta praznih stolica, za što također postoje snimci.

3. Ulaznica za utakmicu Ultrasima je naplaćena po 10 km, iako na njoj jasno piše da je cijena 8 km, a na istoj je nepravilno napisano ime gostujućeg kluba.

Policija je svoj posao pri dolasku navijača Zrinsjkog odradila sasvim korektno i bez ikakvih problema. Ultrasi su na stadion ili bolje rečeno na livadu sa skelom ušli u 10 minuti. Po medijima sa istočne strane tada su počeli izgredi i to zbog nacionalističkih ispada navijača Zrinjskog. Nigdje nisam pročitao da su napisali sa kakvim su povicima domaći navijači dočekali Ultrase? Nisamo nigdje pročitali ni riječi o razderanoj i zapaljenoj hrvatskoj zastavi za što također postoje slike, i to na očigled policije.

Na kraju krajeva njihov je problem što pripadnost i ne skrivanje nacionalne pripadnosti Ultrasa smatraju nacionalizam. Ultrasi nikada nisu skrivali tko su i što su, te ne skrivaju se iza tuđih zastava. Da li će itko pokušati objasniti što znače i otkuda zastave Armije BiH i Republike Turske  jučer  na stadionu u Vrapčićima?

Kada sam napisao da je policija obavila odlično svoj posao na organizaciji dolaska Ultrasa, sasvim drugačija priča je bila na odlasku navijača Zrinjskog. Igrala se 60 minuta kada su upotrebom sile od strane policije Ultrasi izbačeni sa stadiona ili sa one skele. Do sada nije dato objašnjene zašto su i zbog čijeg naređenja izbačeni navijači Zrinsjkog. Dobro je poznato što su navijači Veleža radili na utakmici pod Bijelim Brijegom i nisu bili izbačeni. Ono što navijači Zrinjskog traže jeste isti tretman kao i njihovi susjedi, ali nažalost činjenice ne govore tome u prilog. O nedozvoljavanju leta zrakoplovu sa zastavom Zrinjskog i osmrtnicama nećemo ovom prilikom, ta je priča davno ispričana. Tako jučerašnje gostovanje Zrinjskog možemo ukratko opisati onom starom pjesmom Skeledžijo, skeledžijo prevedi me prijeko…

zrinjski.info