Muke modernog navijača: Ovi iz kluba nisu normalni, znaju li oni koliko raje je u svatovima?

navijač, muke
Nekada su se utakmice čekale danima, a na stadion se dolazilo i po nekoliko sati uoči prvog sudačkog zvižduka. Danas je stanje sasvim drugačije, stadioni su poluprazni ili prazni, a navijači više nisu navijači nego izbirljivi ljubitelji nogometa koji uglavnom ne dolaze na stadion, i za taj svoj dolazak imaju poprilično uvjerljive argumente.
Ovaj puta donosimo muke modernog navijača, vjerojatno ćete nekoga od svojih prijatelja prepoznati u ovoj priči.

Moderni navijač je bolji stručnjak od bilo kojeg trenera i bolje poznaje taktiku od bilo kojeg taktičara. Moderni navijač voli svoj klub kada ovaj slavi titule i uvijek je na stadionu kada se nešto slavi. Za tu prigodu moderni navijač je opremljen navijačkim rekvizitima koje je naravno koje je dobio na poklon, a ni ulaznicu za utakmicu naravno nije platio.
Moderni navijač za sve ostale utakmice na koje ne dolazi ima opravdanje zašto je izostao s istih. Krenimo redom:

Utakmica srijedom u dnevnom terminu: Uh jesu našli termin u radno vrijeme. Ta nisam lud bježati s posla zbog te utakmice.
Utakmica srijedom u noćnom terminu: Bjeri tamo kakav je to termin, čuj srijeda navečer?
Utakmica petkom navečer: Svako normalan se odmara nakon napornog radnog tjedna.
Utakmica subotom u dnevnom terminu: Stvarno nemam pojma tko određuje ove termine kada na Sport klubu igraju Englezi?
Utakmica subotom u večernjem terminu: Ovi iz kluba nisu normalni, znaju li oni koliko raje je u svatovima?
Utakmica nedjeljom u dnevnom terminu: Nemaju oni sluha za navijače. Nedjeljom misa pa obiteljski ručak, a oni u tom terminu stavili utakmicu.
Utakmica nedjeljom u večernjem terminu: Ovi iz kluba termine daju po sebi. Ta neće se oni nedjeljom uvečer spremati za posao u ponedjeljak.
Utakmica u zimskom vremenu: Nisam lud smrzavati se na stadionu, imam ja i pametnijeg posla.
Utakmica u ljetnom periodu. Tko će na onom čelopeku dreždit na stadionu. Bolje mi je negdje pored vode.

Moderni navijač koji je tko zna koliko puta mokrio pored ceste brine  kako će izvršiti nuždu na stadionu jer je mokri čvor skroz neuvjetan. Moderni navijač je napravljen od šećera i neće na stadion ako je najavljena kiša u vrijeme utakmice.

Ako svi ovi razlozi slučajno padnu u vodu i ako moderni navijač ipak zaluta na stadion na neku utakmicu prepoznat ćete ga jer će cijelo vrijeme psovati i sugerirati treneru koga da uvede u igru, a stadion će obavezno napustiti desetak minuta prije kraja utakmice.

HERCEGOVINA.info