HFC Zrinjski: Djeca s mostarskih ulica ginu za klub koji vole

HFC Zrinjski

U ovu jubilarnu 10. godinu od osnutka HFC Zrinjski je ušao s velikim ambicijama i pun optimizma. Rođendansko slavlje uveličao je veliki HFC Split i kada su navijači očekivali dobre igre i pobjede Plemići su upali u krizu i doživjeli dva neugodna poraza.

Valjalo se nakon tih poraza dići, i trebalo je učiniti nešto veliko da se momčad vrati na pobjednički kolosijek, a to nešto veliko bilo je povratak kapetana Ivana Drežnjaka koji se nakon nekoliko mjeseci pauze vratio među svoje Plemiće da ih povede prema vrhu.
Zrinjskom jeste mjesto na vrhu i upravo Zrinjski nastavlja tradiciju velikih majstora malog nogometa koji su ponikli u Mostaru. Mostar je oduvijek bio grad gdje se igrao najljepši mali nogomet u ovoj regiji. Grad na Neretvi pamti spektakle na Kantarevcu gdje su za prestiž igrala raja za svoje ulice i naselja u kojima žive.

Upravo danas u HFC Zrinjski igraju djeca s mostarskih ulica, djeca koja su iskustvo igranja stekli na betonskim igralištima iza prve, pete ili desete osnovne. Uz sve to od starijih kolega su pokupili i jednu dozu onog pozitivnog mostarskog bezobrazluka i to ih čini onim što danas jesu, a danas su skup velikih majstora malog terena u svetom dresu s lentom crvenom.

Prije par dana već smo pisali da na terenu ne igra ništa nego srce, a srca ne nedostaje nogometašima HFC Zrinjski. Srca koja kucaju ispod dresa koga voliš mogu puno više nego što mnogi misle. Plemići su u igri za oba domaća pokala i neće posustati u borbi da svom klubu i svom gradu poklone neki od njih.

HFC Zrinjski može puno ove sezone. Navijači vjeruju u svoj klub i bit će uz Plemiće na svakoj utakmici. Nakon nekoliko vezanih pobjeda Plemići računaju na nove bodove u subotu kada na svom parketu dočekuju KMF Beli Anđeo. Nikoga ne podcjenjujemo, ali Zrinjski je favorit protiv svakoga na svom parketu, i Plemići će to dokazati, kako u subotu, tako i u svim domaćim utakmicama. Drugi klubovi imaju igrače koji igraju za njih, a Zrinjski ima igrače koji ga vole...

HERCEGOVINA.info