Do kada će nas blatiti sarajevski mediji?

Najnoviji napad bošnjačkih medija donio je portal sportsport.ba koji je u najavi kola Premier lige bez imalo pardona najavio kako će HŠK Zrinjski večeras pustiti bodove FK Laktaši, kako bi ovi o(p)stali u Premier ligi BiH. Evo što su u najavi kola napisali naši dušebrižnici i čuvari poštenja u ovoj državi:

„Pod Bijelim Brijegom u Mostaru snage će odmjeriti Zrinjski i Laktaši. Dok se domaćini i aktualni prvaci Bosne i Hercegovine bore za vrh tabele i izlazak u Evropsku ligu, gosti u ovom susretu se bore za goli život, odnosno opstanak u društvu najboljih. Iako na prvi pogled ovaj duel izgleda kao siguran "kec" na kladionici, postoji mogućnost, ako je suditi po informacijama do kojih je došao naš portal, da Laktaši sutra odnesu sva tri boda iz Mostara!? Navodno,   postignut je dogovor prema kojem bi Zrinjski "dao" tri boda Laktašima, a Plemićima bi to u narednom kolu vratio Leotar, kada ove dvije ekipe budu igrale na Policama. Da li će od ovoga i biti nešto, vidjećemo sutra".

Svojim tekstom iznesenim bez ikakvih dokaza na osnovu insinuacija gospoda sa gore navedenog isključivo bošnjačkog portala optužili su kako HŠK Zrinjski, tako i FK Leotar i FK Laktaši. Ovo je ko zna koji put da ovaj portal koji je uvijek dobro obaviješten iz njima bliskog NS BiH blati HŠK Zrinjski i navijače još uvijek aktualnog prvaka BiH.

Ovakvim zlonamjernim tekstovima unaprijed se optužuje i sudi po onoj njihovoj "Kadija te tuži, Kadija te sudi". Ovo je krajnji trenutak da se oglasi HŠK Zrinsjki kao klub i pozove na odgovornost autore ovakvih tekstova i njihove mentore. HŠK Zrinjski večeras je časno i pošteno svladao svoje goste iz Laktaša rezultatom 2:1, a da je kojim slučajem završilo drugačijim rezultatom tko zna što i kako bi se pisalo u bošnjačkim medijima.

Pisao sam o njihovoj kuhinji, i naravno da bi skrenuli pozornost sa svojih mutnih rezultata pišu laži o HŠK Zrinjski, iako ga gore navedeni uporno predstavlja kao NK Zrinjski. Mi nećemo komentirati neke druge rezultate koji su više nego sumnjivi u prošlim kolima, a u kojima su glavne uloge imali upravo njihovi klubovi. Ukoliko se dotični portal ne ispriča HŠK Zrinjskom zbog optužbi koje su ujedno i krivična djela, dotični portal i sve njegove suradnike treba poželjeti nepoželjnim na stadionu HŠK Zrinjski. Ovakvi tekstovi su samo nastavak kampanje bošnjačkih medija koji se na svaki način trude omalovažiti HŠK Zrinjski kao klub, ali i kao jednu od rijetkih institucija oko koje se okuplja hrvatska mladež.

zrinjski.info