Karabatić zaražen igra, Bauer zdrav gubi Zimske olimpijske igre

Karabatić Bauer
Ilustracija/Reuters/Siol.net

Sve je veći broj poznatih sportaša koji se ne žele cijepiti protiv koronavirusa. Zbog toga im je onemogućeno sudjelovanje na velikim natjecanjima, no oni ostaju pri svom stavu. Tako i Slovenija ima 'svog Novaka Đokovića'. Naime, slovenski biatlonac Klemen Bauer svojom odlukom da se neće cijepiti izgubio je nastup na  Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

"Ova odluka mi je bila jedna od najtežih u karijeri. Uvijek pažljivo pratim što se događa s mojim tijelom tijekom treninga, natjecanja i drugih stresnih aktivnosti. Imam veliko povjerenje u svoj imunološki sustav i vjerujem u prirodnu otpornost. Nisam spreman miješati se u svoje tijelo bez posebne potrebe", napisao je Bauer. 

Slovencu su ovo trebale biti pete ZOI. 

S druge strane prije nekoliko dana svjedočili smo skandalu na Europskom rukometnom prvenstvu. Naime, iako je bio pozitivan na koronavirus francuski reprezentativac i jedan od najboljih rukometaša svih vremena Nikola Karabatić dobio je zeleno svjetlo od EHF za nastup. Pozitivan test je dobio u četvrtak, a igrao je u subotu. Razlog je pronađen u visini antitijela.

Karabatiću su naime dozvolili nastup jer je prebolio koronu u prosincu, pa "ne predstavlja opasnost po okolinu" jer ima visoku razinu antitijela.

"Istina je da je Nikola Karabatić imao pozitivan test nakon utakmice protiv Nizozemske. Naši liječnički stručnjaci pregledali su njegovu povijest bolesti jer je ranije bio zaražen covidom. Na temelju njegove razine antitijela procijenili smo da smije igrati", rekli su iz EHF-a.

I dok je Karabatić zaražen smio igrati protiv Islanda, tu utakmicu je zbog pozitivnog testa morao propustiti francuski izbornik Guillaume Gille.

Čudna vremena, još čudnija pravila koja se mijenjaju po potrebi.