JOŠ JEDNA TITULA Francuska osvojila drugo izdanje Lige nacija

SP u Brazilu, nogomet, Karim Benzema, Francuska, Karim Benzema, Real Madrid, nogometaš, Francuska, liga nacija 2021, Liga nacija, Španjolska

Aktualni svjetski nogometni prvaci Francuzi pobjednici su drugog izdanja Lige nacija nakon što su u finalu, odigranom u Milanu, pobijedili Španjolsku rezultatom 2:1.

Francuska je tako postala drugi pobjednik Lige nacija, javlja Hina, nakon Portugala koji je slavio u prvom izdanju 2019. godine.

Nakon što su u polufinalu okrenuli 0:2 protiv Belgije pobijedivši 3:2, “Tricolori” su i u finalu stigli do pobjede preokretom. Ovoga puta nadoknadili su pogodak zaostatka, a sva tri gola na utakmici pala su u nastavku susreta.

Španjolska je povela u 64. minuti golom Mikela Oyarzabal, dvije minute kasnije izjednačio je Karim Benzema, a pobjedu Francuzima donio je Kylian Mbappe u 80. minuti.

U ranije odigranom susretu za treće mjesto Italija je u Torinu identičnim rezultatom pobijedila Belgiju.

Golove za aktualne europske prvake dali su Nicolo Barella (47) i Domenico Berardi (65, jedanaesterac), dok je pogodak za brončane s posljednjeg Svjetskog prvenstva Charles De Ketelaere (86). Rezultat je mogao i biti drugačiji, jer su Belgijanci tri puta pogodili okvir suparničkog gola.

Kapetan španjolske nogometne reprezetacije Sergio Busquets proglašen je najboljim igračem završnog turnira Lige nacija 2021. godine.

Nagradu za najboljeg strijelaca završnice Lige nacija dobio je francuski napadač Kylian Mbappe koji je upisao dva pogotka i dvije asistencije. Iza njega ostali su Španjolac Ferran Torres i Francuz Karim Benzema koji su također postigli po dva gola, ali nisu imali asistencije.