JOŠ JEDNA MEDALJA U GRADU BEZ BAZENA "Ako smo čekali 50 godina možemo još mjesec i pol, no Lana nema puno vremena za čekanje"

Lana Pudar bazen Mostar
Ilustracija/Hercegovina.info

Lana Pudar ispisuje povijest bosanskohercegovačkog i mostarskog plivanja. Mlada 16-godišnja Pudar večeras je osvojila drugu zlatnu medalju na Mediteranskim igrama i još jednom potvrdila svoju klasu te pokazala kako je pred njom još puno velikih uspjeha.

Predsjednik Laninog 'Kluba vodenih sportova Orka', Damir Đedović kaže kako je bilo upitno hoće li Lana uopće i nastupiti.

"Uvijek smo preoprezni. Bili smo u razmišljanjima hoće li Lana uopće plivati ovu utrku budući da sat i pol ima let za Rumunjsku gdje putuje na Europsko juniorsko prvenstvo. Mi smo bili u dilemi, ali ona je inzistirala da pliva. S njom se radilo kvalitetno u prethodnom razdoblju. Rezultati su tu. Iz Bukurešta idemo dalje na pripreme, nećemo se gotovo ni vraćati u Mostar. Raspored je zgusnut, no kako je tako je", kaže Đedović za Hercegovina.info.

Bez pritiska na Europskom prvenstvu.

"Ne treba ništa najavljivati. Očekujem dobre rezultate. Sve ovisi od toga koliko će se Lana uspjeti oporaviti i odmoriti i rekuperirati. Prevelik je ovo napor. Vidjet ćemo kakav će posao napraviti ekipa i fizioterapeuti. Nema sumnje da je ona i ovo natjecanje sposobna odraditi dobro", kaže.

Gradonačelnik Kordić danas je najavio kako bi se s izgradnjom bazena u Mostaru trebalo krenuti do kraja godine.

"Vidjet ćemo. Radi se na prekompoziciji projekta, Rekli su da će se do 1. rujna ići s konačnim rješenjem za bazen. Ako smo čekali 50 godina, onda možemo još mjesec i pol pa ćemo vidjeti vrlo brzo na čemu smo. Nemam pravo ni da vjerujem ni da ne vjerujem. Činjenica je da se novci imaju. Bit ćemo pametniji uskoro. Jedino možemo podsjetiti čelnike grada da Lana nema vremena za čekanje", zaključio je Damir Đedović za naš portal.