Još jedan uspjeh atletičara HAK Zrinjski

U organizaciji AK Brotnjo u Čitluku je u subotu 10. listopada održan Kup BiH za dječake i djevojčice. Taj dan će zasigurno ostati trajno u lijepom sjećanju za sve članove HAK Zrinjski, jer su napravili ogroman uspjeh i vratili se u Mostar sa dva osvojena pehara, obadva za izboreno sjajno drugo mjesto, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Pravo nastupa na ovom natjecanju imali su dječaci/djevojčice rođeni 1994. i 1995. i mlađi, a program disciplina je usklađen sa programom kojeg je preporučila IAAF za ovaj uzrast, te su sudionici mogli omjeriti snage u utrkama od 100 do 3000 metara, raznim bacačkim i skakačkim disciplinama.

Propozicije ovog natjecanja kažu da svaki klub može prijaviti neograničen broj natjecatelja, a boduje se 8 najboljih rezultata. Ekipni poredak u muškoj i ženskoj konkurenciji se dobije zbrajanjem bodova iz pojedinačnih disciplina koje su osvojili članovi istog kluba. Sveukupni pobjednik se proglašava na osnovu zbroja bodova u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Trener HAK Zrinjski, Dario Markić, odabrao je za ovo natjecanje 13 djevojčica i 11 dječaka koji su branili boje kluba. Nakon ovog velikog uspjeha suvišno bi bilo isticati nekoga od pojedinaca, pohvale zaslužuje cijeli tim. Može se reći da su svi redom odradili pravu stvar izvodeći svoje nastupe upravo na onaj način kako je trener od njih tražio, vrijedno skupljajući bodove.

Sve to na kraju je rezultiralo uistinu sjajnim drugim mjestom i u ženskoj i u muškoj konkurenciji, a što će reći i sveukupno osvojenim drugim mjestom.

Treba napomenuti da je uspjeh HAK Zrinjski tim veći kad se zna da se sa formiranjem ekipe i treninzima krenulo prije 4 mjeseca, ekipa je iznimno mlada, a na ovom natjecanju su po prvi puta nastupili u jako zahtjevnim disciplinama poput utrka na 300, 600, 1000 i 2000 metara.

Nastupom u Kupu BiH ujedno je obilježen i kraj atletske sezone za HAK Zrinjski što se tiče natjecanja. Može se reći da je klub u ovoj godini napravio realno i više od očekivanog. Sada slijedi pripremni period tijekom jeseni i zime za izazove u 2010. godini kada možemo očekivati i još bolje rezultate.

Na kraju svakako treba čestitati mladim atletičatrima, kao i trenerima te rukovodstvu kluba koji su za vrlo kratak period rada ostvarili više nego zapažene rezultate.

zrinjski.info