IPAK NIJE IZDRŽAO Del Potro se oprostio od tenisa porazom u svojoj Argentini

Juan Martin Del Potro, tenis, Argentina

Čuveni argentinski tenisač Juan Martin Del Potro završio je svoju karijeru nakon poraza u prvom kolu ATP turnira u Buenos Airesu od Federika Delbonisa (2:0). Po setovima je bilo 6:1, 6:3, a popularni Delpo je karijeru završio kao 753. igrač svijeta jer je propustio veliki broj mečeva zbog silnih ozljeda.

"Zbogom velikoj ljubavi morao je reći u 33. godini, a oprostio se u svojoj Argentini. Nadao se Delpo da će posljednji turnir u svojoj bogatoj karijeri pamtiti po boljem, ali ga je Delbonis zaustavio već u 1. kolu", prenosi Avaz.

Del Potro je bio tenisač koji je kvario planove "velikoj trojci" - Nadalu, Federeru i Đokoviću, a onda su uslijedile ozljede i Delpo više nikada nije bio isti. "Div iz Tandila" je teniskom svijetu podario jedan od najrazornijih forhenda modernog tenisa. 

Osvojio je jedan US Open, ima dvije medalje s Olimpijskih igara i ukupno 22 ATP titule, a u povijest ide kao jedan od najomiljenijih tenisača.

Delpo je plijenio karizmom tijekom karijere i svima je na stadionu u Argentini bilo teško suzdržati emocije kada su vidjeli suze Delpa još na početku posljednjeg gema.

"Teško je objasniti kako sam se osjećao na terenu", rekao je Del Potro nakon zagrljaja sa Delbonisom poslije meča.