IGRAČ BAYERNA ODBIO BIH "Jedva čekam obući dres, prekrižiti se i poljubiti grb"

Nemanja Motika
Nemanja Motika

Mladi i supertalentirani Nemanja Motika koji trenutno nastupa za minhenski Bayern potvrdio je u razgovoru za Mozzartsport da će nastupati za selekciju Srbije, a prenose sportske.ba.

Time je otklonio i posljednju šansu, ako je uopće i postojala, da u budućnosti nastupa za našu reprezentaciju jer mu je otac iz Sarajeva.

Pored Bosne i Hercegovine i Srbije, za usluge Motike se zanimala i selekcija Njemačke, no sve je to on odbio zbog nastupa za naše istočne susjede.

"Dobio sam poziv Njemačke, ali sam morao odbiti. Volim igrati za svoju državu, to mi je posebna čast i užitak. Bilo mi je veoma drago kad sam dobio poziv izbornika Srbije. Samo sam čekao da doživim taj osjećaj da obučem dres Srbije, da se prekrižim, poljubim grb. Taj osjećaj je jedinstven. San mi je da isto iskusim i u seniorskoj reprezentaciji Srbije", rekao je Motika i dodao:

"Majka je rodom iz Vranja, a otac iz okoline Sarajeva, iz Nišićke visoravni. Kad god sam u prilici volim doći u krajeve iz kojih su mi korijeni. Roditelji su mi najveća podrška. Imali su od prvih koraka razumijevanja, valjda jer su se i sami bavili sportom. Majka je u školskim danima igrala rukomet i odbojku dok je otac trenirao nogomet. Bio je dobar, ali za razliku od mene i brata, nije imao podršku kakvu on nama pruža, morao se sam boriti", zaključuje Nemanja Motika.