HRVATSKI STRUČNJAK "Nemam namjeru podnijeti ostavku"

Tomislav Ivković
Hercegovina.info

U utorak je odigran veliki sarajevski derbi u sklopu 10. kola bosansko-hercegovačke Premijer lige. Nogometaši Sarajeva su svladali Željezničar 2-0.

"Sarajevske klubove s trenerskih klupa su vodili hrvatski stručnjaci, Goran Sablić domaćina, a Tomislav Ivković sastav Željezničara. Plavima s Grbavice su, pak, presudili strijelci Mersudin Ahmetović u 30. i Darko Bodul u 57. minuti", piše Hina.

Porazom u gradskom derbiju time je nastavljen niz loših rezultata Željezničara koji je u deset utakmica slavio samo dva puta, a ima i tri poraza te pet remija. Time je trener Ivković doveden u vrlo nezgodnu situaciju zbog čega se u Sarajevu već postavlja pitanje njegove ostavke ili smjene. Zagrepčanin na klupi momčadi s Grbavice je  jasno dao do znanja kako o tome ne razmišlja.

"Znate i sami da mi imamo milijun problema i ne možemo očekivati bolji rezultat jer nemamo uvjete  za njih. Kada  bih smatrao da je ova situacija drukčija nego što sam očekivao onda bih podnio ostavku. Ali, budući je ova situacija očekivana, onda neću. I vi znate kakva je, ali me pokušavate dovesti na tanak led. Od prvog dana govorim da moramo biti realni. Ni u kojem slučaju neću podnijeti ostavku“ poručio je Ivković.

Nasuprot treneru Željezničara splitski stručnjak Goran Sablić nije krio zadovoljstvo  zbog pobjede njegove momčadi u derbiju.

„Čestitam igračima na ovakvom izdanju, kao i navijačima. Bio je fantastičan ambijent. Ukupno smatram da smo mi bili ti koji smo kontrolirali utakmicu. Bili smo bolji“, rekao je Sablić te poručio kako „nije bilo teško motivirati igrače nakon poraza od Leotara“.