HFC ZRINJSKI Napravili su odličan spoj mladosti i iskustva, doveli ikonu bh. futsala. Premijer liga nije daleko

HFC Zrinjski
HFC Zrinjski

HFC Zrinjski ove godine igra sjajan futsal. Nakon dvije sezone preslagivanja, 'Plemići' su konačno uhvatili pravi ritam. Uprava kluba na čelu s predsjednikom Daliborom Drljom odlučila se za jedan sasvim novi pravac. Okrenuli su se domaćem mladom kadru, a ove sezone on je pojačan s nekoliko iskunih i vrhunskih igrača i taj spoj mladosti i iskustva u njihovom slučaju nije samo izlizana fraza, već nešto što daje odlične rezultate.

Karačić je zadovoljan igrama svoje momčadi ove sezone

Stigla je među Plemiće istinska ikona bh. futsala Kristijan Pantić, odlični Luka Pehar, njegov prezimenjak Mile Pehar svima dobro poznato ime, vratar Haris Skuhan ali i Jure Pušić izrazito dobar igrač. Svi oni pomogli su "mladoj gardi" u iskoraku na terenu.

Luka Pehar stigao je u Zrinjski nakon epizode u HMNL-u iz Šibenika

Doigravanje za ulazak u Premijer ligu BiH vrlo blizu Mostarcima. Do kraja prvenstva ostala su tri kola i Zrinjski ima sve u svojim rukama. Najprije će Zrinjski igrati s Rudnikom, potom im na domaćem terenu slijedi ključni dvoboj protiv ekipe Čulin Mlin iz Livna te gostovanje kod Čapljine.

Kristijan Pantić veliko je pojačanje Plemića

Situacija je takva da Zrinjskom trebaju sve tri pobjede ukoliko ćemo računati da Čapljina i Čulin Mlin neće napraviti kiks. Čapljincima je dovoljna samo jedna pobjeda za ulazak u doigravanje i mogu je ostvariti protiv Iskre u Bugojnu, a Čulin Milin izuzev gostovanja kod Zrinjskog ima dva domaća susreta protiv Iskre i Sljaka gdje se baš i ne očekuje njihov kiks.

Nakon polusezone u MNK Brotnjo Mile Pehar vratio se kući

U doigravanje idu dva kluba iz ove grupe Jug, kao i po dva iz grupa Zapad, Centar i Sjever.

Iako je Zrinjski u naletu, trener Danijel Karačić smiruje situaciju.

"U fokusu je sada samo utakmica s Rudnikom i to je najvažnije. Moramo u tu utakmicu ući ozbiljno bez obzira na stanje na tablici. Ne smijemo dozvoliti sebi da nekoga podcjenimo ovo je sport i sve je moguće. Mali pad koncentracije i opuštanje mogu dovesti do toga da prospete sve ono dobro što gradite tijekom cijele sezone", odlučno kaže trener HFC Zrinjski za Hercegovina.info.

No, doigravanje je u mislima.

"Ma naravno. To je neizbježno, mora se o tome razmišljati jednostavno za to svi igramo i u konačnici nam je to svima cilj", dodaje Karačić.

Zadovoljan je onim kako je uprava složila kadar za ovu sezonu.

"Jako sam zadovoljan učinjenim po tom pitanju. Stigao nam je sada Kristijan Pantić, a vratili se Mile Pehar i Haris Skuhan. Uz njih nekoliko iskusniji vidi se veliki napredak. Dosta smo bili "zeleni", sada s nekoliko pojačanja imamo posve drugačiju priču na parketu. Sve odmah ide bolje i po planu. Oni imaju veliki utjecaj na ekipu. Mlađi momci ih slušaju, to nam je jako nedostajalo. Svi su sretni, vidim da se na trening dolazi sa zadovoljstvom što je meni kao treneru jako važna stvar".

Stvari su jasne. Zrinjskom trebaju sve tri pobjede. Izravni konkurenti su Čulin Mlin i Čapljina. U prvom djelu sezone Plemići nisu slavili protiv te dvije ekipe, ali stvari su sada puno drugačije.

U zadnjem kolu Plemići će gostovati kod Čapljine gdje mogu ostvariti plasman u doigravanje

"Protv Čulinog Mlina u Livnu smo neriješili. Lošu utakmicu smo odigrali i mi i oni tako da imam neku "čudnu" sliku o našem srazu. Protiv Čapljine smo izgubili kući, no tu smo imali dosta izostanaka bilo je raznih okolnosti koji su doveli do tog poraza, ali to je najlošija utakmica koju smo odigrali ove sezone. Sada će to biti nešto potpuno drugo".

Predsjednik HFC Zrinjski Dalibor Drlje i uprava rade odličan posao ove sezone

Mostarci se sigurno nadaju kako će Čapljina doigravanje osigurati već u Bugojnu u 13. kolu pa da će ih dočekati rasterećena i u slavljeničkom tonu, a da će njihov ključ utakmice biti derbi protiv ekipe Čulin Mlin u istom kolu.

"Istina. To će biti ključna utakmica sezone i tu se jednostavno "bacaš na glavu". Čulin Mlin je kvalitetna ekipa, dugo su zajedno i imaju najboljeg trenera u ovoj ligi Boru Matana. S druge strane Čapljina je osnovana iz praktički iz turnira, a za godinu dana su napravili ogromne stvari. Ne bih se složio za taj prvi dio što ste rekli. Svi će biti motivirani do samog kraja bez obzira na rezultate. No, upozoravam idemo redom. Bitan je sada samo Rudnik", zaključio je Karačić.

Mladost, iskustvo, dobra atmosfera oko kluba i pomoć s tribina Plemiće sigurno mogu vratiti tamo gdje i zaslužuju biti.

HFC Zrinjski

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.