HERCEGOVINA TUGUJE ZA MILOM ZELENIKOM "Imao je svoj zarazni osmijeh kojim je širio pozitivu i nikad ga nećemo zaboraviti"

MNK Hercegovina, Mile Zelenika

Cijelu Hercegovinu, ali i sportsku javnost u BiH u četvrtak je šokirala i rastužila vijest kako je u 27 godini života u teškoj prometnoj nesreći smrtno stradao Mile Zelenika igrač MNK Hercegovina. Samo nekoliko sati prije nesretnog događaja Zelenika je sa svojim klubom u dvorani na Pecari proslavio pobjedu u drugoj utakmici četvrtfinala doigravanja za prvaka protiv Salinesa čime je Hercegovina izborila treći susret koji se trebao igrati sutra u dvorani Mejdan u Tuzli.

MNK Hercegovina,Mile Zelenika

Mile Zelenika sa zastavom kluba i u slavlju sa svojim suigračima

Nažalost, do toga neće doći jer će prijatelji ovog mladog sportaša ispratiti na posljednji počinak. Klub s Pecare zavijen je u crno. Nakon tužne vijesti koja je stigla, na svom profilu su napisali: "Bio si najpozitivniji član ovog kolektiva i ovaj klub beze tebe nikad više neće biti isti".

Potvrđuje nam to i kapetan MNK Hercegovina Mario Pavo Mikulić.

MNK Hercegovina,Mile Zelenika

Mario Pavo Mikulić (FOTO: Jabuka.tv)

"Uvijek je bio pozitivan i kao takav se isticao. Bio je i pravi sportaš, momak i prijatelj koji je uvijek bio za prijatelje i druženje. Jedna od njegovih najvećih vrlina je iskrenost. Kada ti on nešto kaže i obeća onda to tako i bude", kaže Mikulić.

Zelenika je bio velika nada velikog nogometa.

"Mile je s 11 godina otišao u zagrebački Dinamo. To je najmlađi igrač ikada koji je potpisao ugovor s Dinamom. Mislim da je to i do danas ostalo tako. Prošao je čak i probu u slavnom Liverpoolu. Tamo je bio u društvu sa Sterlingom i Sturridgeom. Željeli su ga zadržati, no Dinamo ga je vratio u Zagreb. Ako kažem da je bio kapetan generacije u kojoj su igrali Pjaca i Halilović, onda vam je sve jasno. Nakon nekog vremena je doživio puknuće zgloba. Od te ozljede se nikada nije do kraja oporavio. I u posljednje vrijeme koje smo proveli zajedno žalio bi se na taj zglob. Nakon Dinama igrao je za još neke hrvatske klubove poput Cibalije, pokušao nešto i u Hercegovini, da bi se 23 godini odlučio prijeći na futsal", govori.

Klub mu je dao priliku da vodi mlade snage.

"Nevjerojatno je koliko je imao smisla i 'kužio' futsal. Ja sam od njega stariji deset godina i mislio sam da nešto znam o futsalu. Ja ne znam ni pola od onoga što je on znao i što je pokazivao našoj djeci i juniorima u klubu. Odveo ih je u polufinale Premijer lige. Djeca su ga zaista voljela. Imao je smisla za to", kaže kapetan kluba s Pecare.

Utakmica u Tuzli se neće igrati.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Među ekipom vlada nevjerica. Sutra smo trebali igrati tu treću utakmicu protiv Salinesa, ali zatražili smo od Saveza da predamo taj treći susret i da Salines ide u polufinale. I da bude odgođeno za nekoliko dana mi nemamo snage, volje i želje igrati nakon svega. Potpuno smo prazni", rekao Mario Pavo Mikulić za naš portal.

I predsjednik kluba ima samo lijepe riječi za mladog Zeleniku.

"Uvijek je širio pozitivnu energiju i bio nasmijan. Bio je sportaš 'od glave do pete'. Svi znamo njegov talent još od bavljenja velikim nogometom, još od njegovog puta od Širokog Brijega do Dinama. Ostavio je velik i neizbrisiv trag u širokobriješkom sportu i svi ćemo ga se rado sjećati i nećemo ga nikada zaboraviti", kaže nam predsjednik kluba Ivan Zeljko.

MNK Hercegovina,Mile Zelenika

I Zeljko je pohvalio njegov rad s mladim snagama kluba.

"Imao je specifičan pristup mladim igračima i oni su ga posebno voljeli. Stvarao je prijateljski odnos sa svima".

Sezona je za Hercegovinu završila.

"Mi smo zatražili od Saveza da predamo utakmicu Salinesu. Prva polufinalna utakmica je već u srijedu. Možda bi mi razmišljali o nekom odgađanju, ali jednostavno nema smisla. Igrači su potonuli i u sljedeća tri četiri dana mi ne možemo igrati. Stoga smo odlučili odustati. Nažalost, dogodila nam se velika tragedija i nemam tu što više nadodati", rekao je Zeljko.

Potreseni su i tužni u susjednom klubu MNK Brotnjo iz Čitluka. Nakon što su Čitlučani izborili ostanak u društvu najboljih, Zelenika je brojnima u Brotnju uputio čestitke, svjedoče nam i pokazuju poruke. Brinuo se i pitao kako je Brotnjo završilo utakmicu u Banja Luci, naročito zbog svoja dva prijatelja. Poseban odnos je imao s Darkom Ivankovićem i Franjom Skokom.

MNK Hercegovina,Mile Zelenika

"To je bio pravi prijatelj i uvijek tu kada treba. On je bio najveći nematerijalist kojeg sam u životu upoznao. Nije bilo važno je li netko s markom, pet ili deset u džepu. Bio je u svako doba spreman 'dati krvi' svakome. Imao je svoj zarazni osmijeh kojim je širio pozitivu i nikada ga nećemo zaboraviti. Nismo izgubili prijatelja, nego brata", kaže Ivanković.

MNK Hercegovina,Mile Zelenika

"Zajedno smo igrali u klubu, pa turnire i termine. Družili smo se izvan sporta. U posljednje tri-četiri godine više sam viđao Milu nego svoje kući. Sada bi birao da nikada više ne dirnem loptu u životu samo da ga mogu vratiti", rekao je napadač Brotnja za Hercegovina.info.

MNK Hercegovina,Mile Zelenika

Zelenika je prošao je sve omladinske kategorije zagrebačkog Dinama. Nastupao je još za Zagreb, Cibaliju, Segestu, Dinamo Odranski, Dubravu i Čapljinu. U futsal karijeri nosio je dres Zrinjskog, Seljaka i Hercegovine.

Posljednji ispraćaj Mile Zelenike bit će u subotu u 16 sati ispred gradske mrtvačnice u Širokom Brijegu, dok će se pokop obaviti na groblju Bili Brig.