FOTO  HERCEGOVAČKI DERBI Posušje povelo 2:0, pa u zadnjim sekundama ostali bez pobjede

Posušje Široki
HŠK Posušje

Posušje se nakon punih 12 godina vratilo u Premijer ligu BiH pa je nakon više od desetljeća na red došao i lokalni derbi sa Širokim, budući da ova dva grada dijeli nekih 30-ak kilometara.

Gosti s Pecare su bolje ušli u ovaj susret i opasno zaprijetili već u petoj minuti kada je Mujan petom loptu ostavio za Blagaića, a ovaj šutirao preko gola.

"Do kraja prvog poluvremena gotovo da nismo vidjeli niti jednu priliku. Igralo se uglavnom na sredini terena i dosta miroljubivo, ali smo tek pred kraj prvih 45 minuta vidjeli jednu opasnost i to pred golom gostiju kada je pored stative šutirao Serdarušić", piše sportsport.ba.

Ta prilika kao da je najavila što ćemo gledati u nastavku. Već početkom drugog poluvremena, točnije u trećoj minuti nastavka domaćin je poveo.

Barišić je šutirao sa distance i pogodio stativu, a na odbijenicu nalijeće Luka Begić i zakucava loptu u gol Širokog! 

Posušje je bilo konkretnije i prije novog gola još jednom opasno zaprijetilo preko Leke. U 65. minutu već je bilo 2:0.

Nakon velike gužve Zvonimir Vukoja se najbolje snašao pred golom Širokog i ubacio tu loptu u mrežu svog bivšeg kluba za veliko slavlje inače dobro popunjenih tribina na Mokrom Docu.

Deset minuta prije kraja meča Brekalo je neoprezno faulirao Ćavara u kaznenom prostoru, a Mujan s bijele točke svom timu vratio nadu.

Do kraja susreta domaći su se malo povukli i gostima prepustili terensku inicijativu što još jednom koristi danas sjajni Tonći Mujan koji golom u sudijskoj nadoknadi svom timu donosi bod na ovom gostovanju.

Posušje je tako ostalo na pretposljednjoj, 11. poziciji sa osam bodova, dok je Široki šesti sa 13.