GRADSKI DERBI Dudić o Bilbiji i reprezentaciji, Jakirović o mladim igračima i navijačima

FK Velež, Stadion HŠK Zrinjski, Premijer Liga BiH pregled
Hercegovina.info

Susret između FK Velež i HŠK Zrinjski odigrat će se sutra 14. listopada na stadionu Rođeni u Vrapčićima, a ovaj dvoboj zasigurno je i derbi 13. kola. Treneri obje momčadi Dudić i Jakirović te kapetani momčadi Zvonić i Bilbija najavili su utakmicu u petak koja će se igrati bez publike budući da je Velež kažnjen zbog ponašanja navijača na utakmici s Borcem.

“Bitno nam je bilo da slavimo u Posušju, a sada su nam se vratili Zajmović i Radovac. Osim Hasanovića, sve igrače imamo na raspolaganju. Ostali su spremni, te u dobrom raspoloženju dočekujemo utakmicu. Nema nepoznanica sa Zrinjskim, igrali smo i nedavno. Zasluženo su na prvom mjestu, znamo da 70-80 posto golova daju iz prekida, te centrašuteva. Svi to analiziraju, ali opet oni postignu pogodak. Nemanja Bilbija je veliki pogon, kada se god lomi, on je tu i zaista mu svaki respekt. Neki dan sam pročitao da Stojan Vranješ očekuje poziv u reprezentaciju, pa ako je tako, onda poziv treba dobiti i Bilbija. On je trenutno najbolji igrač lige. Ćorluka igra sjajnu sezonu, možda i najbolju do sada. Stoperski par pravi najmanje grešaka u ligi, a sjajno su i vođeni od strane kolege Jakirovića“, kazao je Dudić.

FK Velež,Stadion HŠK Zrinjski,Premijer Liga BiH pregled

Još ranije Ivković, trener Željezničara je naveo problem kako mu zvuči nevjerojatno da se njihov igrač Malić nije vratio s reprezentativnih obveza, iako je mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine igrala u utorak u Luksemburgu.

“Mladi reprezentativci se još nisu vratili. Danas je četvrtak, valjda će danas se pojaviti. Isto da smo igrali u Zanzibaru, a ne Luksemburgu. To nije korektno, što ja trebam sutra? On mora igrati, a trebam mu dati odmor i slobodan dan. Čuo sam se sa svojim igračima koji su u reprezentaciji, pet sati su proveli u zračnoj luci“, ističe.

"Problem imamo s mladim reprezentativcima kao i Velež, danas će se pridružiti, velika čast je što igraju za reprezentaciju BiH", rekao je Jakirović na početku pressa zatim dodao:

"Imamo igrača koji mogu uskočiti, pa ćemo danas odlučiti posljednje detalje. Pauzu smo iskoristili odlično, probili smo se na drugo mjesto prije pauze i sada imamo sve to obraniti".

FK Velež,Stadion HŠK Zrinjski,Premijer Liga BiH pregled

Jakirović u boljoj poziciji s mladim igračima, ali žali zbog praznih tribina.

"Čeka nas teška utakmica. Što je rekao i kolega Dudić jako je teško psihološki igrati. Bude na igračima strah od greške, borba za svaki dio terena, ali dobro novi derbi, nismo se ohladili ni od prošlog. Bit će hendikep nedostatak gledatelja i bit će mi žao, nije to isto pred publikom i pred praznim tribinama, ali mislim da će ekipe dati maksimum da ćemo mi nastaviti gdje smo stali prije pauze", kazao je strateg gostiju Sergej Jakirović.