GALIĆ NAKON OSAM SEZONA NAPUSTIO MOSTAR SG "Nisam se nikada vidio u inozemstvu, ali tako se posložilo"

Stanislav Galić
hercegovina.info

Nakon osam sezona provedenih u FC Mostar Stari Grad Stanislav Galić napušta aktualnog prvaka Bosne i Hercegovine. Nakon što se s Europskim prvenstvom oprostio od reprezentativnog dresa, Galić se sada oprašta i od dresa najboljeg kluba u BiH. Život i karijeru će nastaviti u Njemačkoj. Odluka kaže nije bila laka.

"Nisam se nikada vidio u inozemstvu, no eto kako se kaže nikad ne reci nikad. Stvari su se tako posložile. Prvenstveno me sada u München vodi posao koji će mi biti prioritet, ali sam uz to dobio i ponude dva kluba iz Njemačke. Kada se već otvorila prilika želio bih osjetiti i njemački futsal. Bit ću pametniji kroz dan ili dva što se kluba tiče", kaže Galić za Hercegovina.info.

U domaćem futsalu je 13 godina. Krenuo je u Brotnju, branio za Zrinjski, a onda se ustalio na vratima Mostar Stari Grad. U Njemačku nosi samo lijepe uspomene.

"Istina. Nakon dugo vremena ne spremam se za novu sezonu i osjećaj je malo čudan. Nedostajat će mi sve to, a naročito klub. Rastanak mi je teško pao. Uvijek sam igrao srcem i davao sve od sebe zbog kluba, ali i zbog ljudi u klubu. Mirsad Fazlinović mi je puno pomogao kroz futsal, ali i kroz život baš kao i predsjednik Amel Bajgorić, direktor Alen Đuliman i tajnik Esad Elezović. Mostar Stari Grad u meni će od sada imati velikog navijača", rekao nam je Galić.

S Mostar SG Galić je u osam sezona osvojio pet naslova prvaka, a tri puta je s Mostarcima podigao i trofej Kupa BiH. Za Mostarce je odigrao više od 250 utakmica.