DON'T MESS WITH ČVRSNICA Manje od 10 dana ostalo do planinskog ultra traila

Čvrsnica,čvrsnica ultra trail,HPD Prenj

Ostalo je manje od 10 dana do starta 7. izdanja planinske utrke Čvrsnica ultra trail 2023. koja se održava 26. kolovoza na području Parka prirode Blidinje, odnosno hercegovačke planinske ljepotice Čvrsnice, u organizaciji Hrvatskog planinarskog društva Prenj 1933. Mostar i udruga Visit Blidinje.

Već sad sa sigurnošću možemo reći da će planinarske staze Čvrsnice pretrčati preko 200 natjecatelja. Polovica sudionika dolazi iz susjedne Hrvatske, a razlog je sudjelovanje utrke u regionalnom natjecanju planinskog trčanja u sklopu Dalmatinske trail lige.

Natjecatelji na raspolaganju imaju tri staze u dužinama od 10 kilometara, najkraća staza The Spaghetti – mala ljepotica koja će vas provesti kroz Masnu Luku i podnožje Čvrsnice, a nudi taman onoliko da se uvedete u planinsko trčanje, zaljubite u planinu i poželite sljedeće godine okušati se na nekoj od “tvrđih” kaubojskih staza. Ova je staza namijenjena početnicima, cestovnim trkačima i planinarima koji se žele okušati u planinskome trčanju, a stazu možemo opisati i kao obiteljsku stazu za šetnju roditelja i djece.

Čvrsnica,čvrsnica ultra trail,HPD Prenj

One želje izazova i pravog testa svoje fizičke spreme okušati će se na stazi imena the Bad od 35 kilometara s ukupnom elevacijom uspona od gotovo 2300 metara te će doslovno upoznati svaki kutak ove hercegovačke ljepotice – od Hajdučkih vrata do uspona na gorostase Pločno (2228 mnv) i Veliki Vilinac (2118 mnv), te upoznati ljepote Masne Luke, Borićevca i planinarskoga doma Vilinac koji se nalazi u srcu Čvrsnice.

Čvrsnica,čvrsnica ultra trail,HPD Prenj

Čvrsnica,čvrsnica ultra trail,HPD Prenj

Tu je naravno i staza srednje dužine the Good od 25 kilometara s ukupnom elevacijom od 1500 metara, koja isto tako vodi na nešto manji krug oko Čvrsnice.

Čvrsnica ultra trail je pravi izazov za sve sportaše, zato i ove godine trčimo Čvrsnicu uz poruku „Don’t mess with Čvrsnica!“.