DAVIS CUP U MOSTARU Publika uživa u tenisu, na tribinama u društvu HDZ-ovaca i Christian Schmidt

Schmidt i HDZ-ovci
twitter

U Mostaru je započeo zanimljiv teniski događaj u okviru Prve svjetske grupe Davis Cupa, u kojem se natječu reprezentacije Bosne i Hercegovine i Njemačke. Ovaj spektakularni događaj je otvoren mečem između Nermana Fatića i Nijemca Daniela Altmaiera, uz podršku mnogobrojne publike sa tribina.

Teniski entuzijasti su se okupili na terenu Teniskog kluba Mostar kako bi pružili podršku domaćoj reprezentaciji koja je domaćin ovog prestižnog natjecanja. 

Uprkos izvanrednim svjetskim standardima teniskog terena, mostarska vrućina može predstavljati izazov za njemačke igrače. Pod vrelim sunčanim nebom, publika je opremljena raznim rekvizitima kao što su lepeze, kačketi, suncobrani i kišobrani, dok pažljivo prate svaku lopticu u akciji.

Nakon završetka meča između Nermana Fatića i Daniela Altmaiera, pred punim tribinama će igrati Damir Džumhur i Yannick Hanfamann.

Sutra su na rasporedu preostali mečevi. U 10:30 sati na terenu će biti parovi Bašić/Fatić i Krawietz/Putz, a ako neka ekipa nakon tog meča ne bude vodila sa 3:0, igrat će se i četvrti, odnosno eventualni peti meč.

Četvrti meč bi trebali igrati Džumhur i Altmaier, a ako rezultat bude 2:2, Fatić i Hanfmann će odlučiti pobjednika u dvoboju između Bosne i Hercegovine i Njemačke.

Ovaj događaj predstavlja izvanrednu priliku za promociju Mostara i Bosne i Hercegovine na svjetskoj razini, s obzirom na to da je duel između reprezentacije BiH i Njemačke, koja je rangirana kao peta sila u svijetu, privukao znatnu pažnju javnosti. Na teniskim terenima u Mostaru pojavio se i Visoki predstavnik Christian Schmidt koji u društvu političara iz HDZ-a prati mečeve i navija za reprezentaciju svoje zemlje.

Druženjem sa visokim predstavnikom pohvalio se ministar pravde BiH, Davor Bunoza koji je zajedničku fotografiju objavio na twitteru.