DAVID MANDIĆ "Prepao sam se, nisam mogao disati"

David Mandić
Hercegovina.info

Makar na terenu djeluje kao da ga ništa ne može pokositi, korona je uspjela pokositi i Davida Mandića. No, srećom nalazi pokazuju da je sve OK i da ćemo Mandića vidjeti na reprezentativnoj akciji koja slijedi i to kao jednog od najiskusnijih u ovom sastavu, uz Čupića i Pešića. Čudno zvuči jer je još uvijek vrlo mlad, ali eto vrijeme je pokazalo da je Mandić vrlo bitan stup selekcije i tako će i ostati.

Krećemo s koronom.

- Prepao sam se iskreno rečeno da će biti posljedica, jer bilo je neočekivano neugodno. Razbila me, završio sam čak i u KBC Dubrava jer nisam mogao disati. Ne znam što je to, prvo temperatura, testiranje, pozitivan i dva-tri dana loše. Upala pluća, ali sve je na kraju ispalo dobro. Sve sam pretrage napravio, posljedica nema, valjda će tako i ostati, a forma, to ne mogu govoriti jer smo sad tek krenuli raditi lagano. Ono što znam da mi je drago da sam u reprezentaciji i da ću dati sve od sebe, koliko mogu u ovom trenutku, jer svjestan sam da s obzirom na situaciju nisam na maksimumu. Trebat će malo vremena. Moram paziti i da se ne ozlijedim, jer nekad srce povuče, a noge baš i ne mogu, rekao je Mandić u razgovoru za Sportske novosti.

Želja su dva trofeja

Sezona je jako teška i neugodna?

- Želim ovu sezonu što prije zaboraviti i osvojiti dva trofeja koja treba osvojiti.

Nexe prijeti?

- Kad dođe utakmica pokazat ćemo kao i uvijek kako se igra. Nije prvi put. S Obrvanom jako dobro radimo, mislim da napredujemo, sada nas malo muči ozljeda Hrstića, ali kako god znam da ćemo biti maksimalni kada bude trebalo. I više od toga.

I izbornik Horvat računa na vašu rolu bez koje je teško zamisliti reprezentaciju?

- Zvao me dok sam ležao, pitao za zdravlje. Svjestan sam koliko je potrebno dati reprezentaciji i uopće u tome ne vidim nikakav problem. Pokazat ću i ovaj put, neće biti nikakvih problema.

Preživjeli ste Montpellier?

- Teško, jer nikad nisam bio na Olimpijskim igrama. Znao sam da moramo dobiti Tunis i Portugal, dobili smo, ali nažalost i to je bilo malo. Gledao sam tu utakmicu Francuske i Portugala i poslije i ne znam što da kažem. Možda je najbolje ništa jer sve što se dogodilo njima je na dušu. Samo nezgodno je to, nekima je bila i zadnja prilika za OI. Nije lako, ali moramo dalje i ne brinem, dignut ćemo glavu vrlo brzo.

Pomaknuta i svadba

Dvaput ćemo igrati sa Slovacima, pa jednom s Mađarima u tjedan dana?

- Tri utakmice nakon ovoga neće biti lako, ali reprezentacija je uvijek motiv plus, posebno ovom sastavu u kojem je dosta novih mladih igrača koji traže svoju priliku. Posložit ćemo se u par dana i vjerujem da će biti OK. Ne treba očekivati čuda u ovom trenutku, ali da damo sve od sebe to svakako. Ovo je neka nova reprezentacija, probat ćemo neke stvari oko 2025. kada nam bude trebalo za SP u Hrvatskoj kada smo domaćini, jer sigurno je da nekih igrača koliko god su nam važni bili, neće više tada biti u igri.

A protivnici?

- U ovom trenutku za nas oba jaka, Mađari svakako jači. Mi idemo pobijediti sve, a što će biti, vidjet ćemo. Moramo negdje isprobati neke stvari, a u krajnjem slučaju pitanje je u kojem će sastavu biti i Mađari u cijeloj ovoj drami s COVID 19.

Ima još jednu novost?

- Svadba, trebala je biti 13. lipnja, ali kako ova sezona cijela kasni pomaknuli smo do 6. srpnja, valjda će dotad sve završiti.

U Ljubuškom će 6. srpnja biti velika fešta, Manda ženi Anu. Čestitamo unaprijed!