DAVID MANDIĆ "Prepao sam se, nisam mogao disati"

DAVID MANDIĆ "Prepao sam se, nisam mogao disati"
Hercegovina.info

Makar na terenu djeluje kao da ga ništa ne može pokositi, korona je uspjela pokositi i Davida Mandića. No, srećom nalazi pokazuju da je sve OK i da ćemo Mandića vidjeti na reprezentativnoj akciji koja slijedi i to kao jednog od najiskusnijih u ovom sastavu, uz Čupića i Pešića. Čudno zvuči jer je još uvijek vrlo mlad, ali eto vrijeme je pokazalo da je Mandić vrlo bitan stup selekcije i tako će i ostati.

Krećemo s koronom.

- Prepao sam se iskreno rečeno da će biti posljedica, jer bilo je neočekivano neugodno. Razbila me, završio sam čak i u KBC Dubrava jer nisam mogao disati. Ne znam što je to, prvo temperatura, testiranje, pozitivan i dva-tri dana loše. Upala pluća, ali sve je na kraju ispalo dobro. Sve sam pretrage napravio, posljedica nema, valjda će tako i ostati, a forma, to ne mogu govoriti jer smo sad tek krenuli raditi lagano. Ono što znam da mi je drago da sam u reprezentaciji i da ću dati sve od sebe, koliko mogu u ovom trenutku, jer svjestan sam da s obzirom na situaciju nisam na maksimumu. Trebat će malo vremena. Moram paziti i da se ne ozlijedim, jer nekad srce povuče, a noge baš i ne mogu, rekao je Mandić u razgovoru za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Želja su dva trofeja

Sezona je jako teška i neugodna?

- Želim ovu sezonu što prije zaboraviti i osvojiti dva trofeja koja treba osvojiti.

Nexe prijeti?

- Kad dođe utakmica pokazat ćemo kao i uvijek kako se igra. Nije prvi put. S Obrvanom jako dobro radimo, mislim da napredujemo, sada nas malo muči ozljeda Hrstića, ali kako god znam da ćemo biti maksimalni kada bude trebalo. I više od toga.

I izbornik Horvat računa na vašu rolu bez koje je teško zamisliti reprezentaciju?

- Zvao me dok sam ležao, pitao za zdravlje. Svjestan sam koliko je potrebno dati reprezentaciji i uopće u tome ne vidim nikakav problem. Pokazat ću i ovaj put, neće biti nikakvih problema.

Preživjeli ste Montpellier?

- Teško, jer nikad nisam bio na Olimpijskim igrama. Znao sam da moramo dobiti Tunis i Portugal, dobili smo, ali nažalost i to je bilo malo. Gledao sam tu utakmicu Francuske i Portugala i poslije i ne znam što da kažem. Možda je najbolje ništa jer sve što se dogodilo njima je na dušu. Samo nezgodno je to, nekima je bila i zadnja prilika za OI. Nije lako, ali moramo dalje i ne brinem, dignut ćemo glavu vrlo brzo.

Pomaknuta i svadba

Dvaput ćemo igrati sa Slovacima, pa jednom s Mađarima u tjedan dana?

- Tri utakmice nakon ovoga neće biti lako, ali reprezentacija je uvijek motiv plus, posebno ovom sastavu u kojem je dosta novih mladih igrača koji traže svoju priliku. Posložit ćemo se u par dana i vjerujem da će biti OK. Ne treba očekivati čuda u ovom trenutku, ali da damo sve od sebe to svakako. Ovo je neka nova reprezentacija, probat ćemo neke stvari oko 2025. kada nam bude trebalo za SP u Hrvatskoj kada smo domaćini, jer sigurno je da nekih igrača koliko god su nam važni bili, neće više tada biti u igri.

A protivnici?

- U ovom trenutku za nas oba jaka, Mađari svakako jači. Mi idemo pobijediti sve, a što će biti, vidjet ćemo. Moramo negdje isprobati neke stvari, a u krajnjem slučaju pitanje je u kojem će sastavu biti i Mađari u cijeloj ovoj drami s COVID 19.

Ima još jednu novost?

- Svadba, trebala je biti 13. lipnja, ali kako ova sezona cijela kasni pomaknuli smo do 6. srpnja, valjda će dotad sve završiti.

U Ljubuškom će 6. srpnja biti velika fešta, Manda ženi Anu. Čestitamo unaprijed!