Čilić se oprostio od US Opena u meču od četiri sata, bolji bio 'Nadalov nasljednik"

Marin Čilić,carlos alcaraz,US Open

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić oprostio se u utorak od US Opena, u osmini finala ga je sa 6-4, 3-6, 6-4, 4-6, 6-3 poslije gotovo četiri sata igre eliminirao četvrti tenisač svijeta Španjolac Carlos Alcaraz.

U prvom setu Čilić je Alcarazu uzeo servis odmah na početku, ali ga je Španjolac odmah i vratio te oduzeo servis hrvatskom tenisaču i onda priveo taj prvi dio meča u svoju korist 6-4. Drugi set donosi sličnu situaciju samo sada servis na početku gubi Čilić koji ga odmah i vraća i oduzima ga Španjolcu i on ovaj set dobiva sa 6-3.

Treći set donosi izjednačenu igru, Alcaraz uzima servis hrvatskom tenisaču tek na kraju za 6-4. U četvrtom setu je situacija ponovljena, samo sada na kraju Čilić uzima servis Alcarazu za 6-4. Međutim, u zadnjem setu, koji je bio preslika prvog seta, prevaga odlazi na stranu Španjolcu kojem je ovo treća pobjeda u četiri međusobna ogleda s Čilićem. 

U vrlo izjednačenom meču Čilić je servirao 14 aseva, a španjolski tenisač četiri. No Čilić je napravio i 13 dvostrukih grešaka i čak 63 neprisiljene pogreške. Suparniku je pet puta uzeo servis, a svoje je gubio šest puta. O tome koliko je meč bio izjednačen govori činjenica da je hrvatski tenisač u meču osvojio 142 poena od ukupno 285, dok je Alcaraz osvojio samo jedan više.