Brozović potpisao nevjerojatan ugovor, ali Hercegovac je najplaćeniji hrvatski sportaš

Marcelo Brozović, Bojan Bogdanović
24sata

Marcelo Brozović jučer je konačno odlučio gdje će nastaviti karijeru. Hrvatski veznjak potpisao je novi ugovor s Interom, u kojem će igrati do 2026. godine, a do sad je za slavni milanski klub odigrao 279 utakmica. Kad je stigao u Inter 2016. godine iz Dinama, Brozović je igrao za milijun i pol eura po sezoni.

No ugovor mu se postepeno povećavao, a prema novom ugovoru zarađivat će šest milijuna eura po sezoni što s eventualnim bonusima može narasti i na sedam milijuna eura. No iako je dobio jako dobar ugovor, Brozović i dalje nije među tri najplaćenija hrvatska sportaša, piše portal Index.

Bogdanović i dalje na vrhu

Prvi je na toj ljestvici i dalje Bojan Bogdanović koji u Utah Jazzu zarađuje 9.8 milijuna eura po sezoni neto. Najbolji hrvatski košarkaš ima godišnju plaću od 18.7 milijuna dolara, ali mu više od 40 posto odlazi na porez. Na drugome mjestu je Luka Modrić kojeg Real plaća 9.5 milijuna eura po sezoni, što ga čini najplaćenijim hrvatskim nogometašem.

Marcelo Brozović,Bojan Bogdanović

Na trećemu mjestu je, prema dostupnim podacima, Dejan Lovren koji u Zenitu ima plaću od čak 6.2 milijuna eura po sezoni. Odmah iza njega je Marcelo Brozović s osnovnom plaćom od šest milijuna, ali ako ispuni neki od bonusa iz ugovora, mogao bi prestići svojeg reprezentativnoga kolegu.

U top 10 ugurao se i Ivica Zubac kojega Los Angeles Clippersi plaćaju prosječno 2.7 milijuna eura po sezoni. No zanimljivo je da centru Clippersa od bruto plaće čak 51 posto otpada na porez. Njemu je prema ugovoru zajamčeno 6.25 milijuna dolara godišnje, od čega na federalne i državne poreze odlazi čak 3.23 milijuna dolara. Tako Zupcu ostaju "samo" tri milijuna dolara, što je oko 2.7 milijuna eura.