Brozović pogodio, a Perišić asistirao za pobjedu Intera i vrh tablice

Marcelo Brozović, Ivan Perišić, inter milan
FC Inter

Hrvatski reprezentativni veznjak Marcelo Brozović bio je strijelac prvog gola, dok je drugi hrvatski reprezentativac Ivan Perišić bio asistent za drugi pogodak Intera iz Milana u 3:1 (1:0) gostujućoj pobjedi protiv Spezije u prvom susretu 33. kola talijanskog nogometnog prvenstva.

"Brozović je doveo "crno-plave" u vodstvo u 31. minuti svojim prvim ovosezonskim prvenstvenim golom, snažnim udarcem sa 20-ak metara nakon što mu je loptu glavom spustio D'Ambrosio", prenosi Hina.

Perišić je u 73. minuti ubacio s liojevog krila, a Lautaro Martinez je spretno reagirao te sa 10-ak metara skrenuo loptu u mrežu.

Maggiore je u 88. minuti lijepim golom sa 16 metara vratio tračak nade domaćima, ali je u trećoj minuti sudačke nadoknade Alexis Sanchez realizirao protunapad Intera za konačnih 3:1.

Brozović i Perišić odigrali su čitav susret za Inter, dok je Martin Erlić odradio svih 90 minuta za Speziju.

Ovom pobjedom Inter je barem na dva sata preuzeo čelo ljestvice sa 69 bodova, jednim više od gradskog rivala Milana koji od 21 sat igra protiv davljenika Genoe. I Inter i Milan su trenutačno na 32 odigrana susreta.

Spezia je 15. sa 33 boda.