Zlatna medalja iz Turske dolazi u Mostar

Ivano Đinkić prvenstvo Balkana 2022
J.K. Herceg

Ovog vikenda održava se prvenstveno Balkana za kadete do 18 godina. Prvenstvo se održava u Turskoj, u gradu Izmiru udaljenom 1400 kilometara od Mostara. Ivano Đinkić, iako tek prva godina kadeta, osvojio je zlato u kategoriji do 73 kilograma.

Ždrijeb mu nimalo nije bio naklonjen pa ovo zlato dobija dodatno na težini. Prvo kolo donijelo mu je predstavnika Turske, Durbak Ismaila koji je ovogodišnji peti s Europskog kupa u Zagrebu. Ivano pobjeđuje efektnim gušenjem u prvoj polovici borbe.

U drugom kolu, ždrijeb mu donosi predstavnika Bugarske, Kristiyana Dobreva. U neizvjesnoj borbi Ivano odnosi pobjedu na bodove i prolazi u polufinale. Tamo ga čeka predstavik Crne Gore, Stevan Nikčević. U izjednačenoj borbi pred sami kraj Ivano odlično napada i baca protivnika te prolazi u finale.

U finalnom meču čekao ga je drugi predstavnik Bugarske Preslav Petrov. U ranoj fazi borbe Ivano je poveo, a pred sami kraj koristi šansu i hvata zahvat pomoću kojeg osigurava svoje prvo balkansko zlato.

Ivano je prva godina kadeta i najmlađi u ovom uzrastu te iz Judo kluba 'Herceg' naglašavaju kako od Ivana očekuju u budućnosti dobre rezultate i na europskim kupovima i većim turnirima. Ulazak Ivana među 16 najboljih judaša svijeta na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu također ulijeva nadu u takav razvoj događaja u Ivanovoj karijeri.

Na prvenstvima Balkana pravo nastupa imaju prvaci i viceprvaci 11 država, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Turske,  Makedonije, Grčke, Cipra , Bugarske, Albanije, Kosova, Srbije i Rumunjske.

Nakon dvije bronce prošlog vikenda u uzrastu do 15 godina, ovog vikenda u Mostar 'Herceg' donosi i balkansko zlato, priopćeno je iz tog kluba.